Isoäidin pitko, suomalainen pekoni, rullarieska... – näitä tuotteita ei valmistetakaan Suomessa!

tuotteet
Valmistajat

Kaikkia elintarvikkeita ei valmisteta Suomessa, vaikka mielikuvissa siltä saattaisikin tuntua. 

Maaseudun Tulevaisuus kertoi viime viikolla uusista Elovena-rahkoista, jotka valmistetaan Suomen sijaan Virossa virolaisesta maidosta.

Rahkojen lisäksi myös moni muu tuttu elintarvike valmistetaan oikeasti ulkomailla, vaikka tuotteen nimestä saattaisikin saada mielikuvan kotimaisesta tuotannosta.

Tiesitkö, että myös muun muassa seuraavat elintarvikkeet valmistetaan muualla kuin Suomessa?

Vaasan Isoäidin pitko, valmistusmaa Viro

Vaasan Taikaruis -paahtoleivät, valmistusmaa Viro

Fazer Rullarieska, valmistusmaa Ruotsi

Fazer Kuningatarpiiras, valmistusmaa Latvia

Fazer Nami-munkki, valmistusmaa Saksa

Elovena-myslit, valmistusmaa Saksa

Nalle Rapea täysjyvävadelmamuro, valmistusmaa Saksa

Atria Suomalainen pekoni, valmistusmaa Ruotsi (liha suomalaista)

Jokilaakson juuston Savujuusto, valmistusmaa Viro

Jokilaakson juuston Emmentalviipale, valmistusmaa Saksa

Arla Natura Kermajuusto, valmistusmaa Tanska

Arla Sinileima Emmental, valmistusmaa Saksa

Arla Loputon Kermajuusto, valmistusmaa Tanska

Tuotteen valmistusmaan saa tietoonsa pakkaustietoja tutkimalla. 

– Elovena-tuotteiden volyymista 98 prosenttia valmistetaan Suomessa. Yli 99 prosenttia Nalle-tuotteiden volyymista valmistetaan Suomessa. Kaikki Sunnuntai-tuotteet valmistetaan Suomessa. Kaikissa Raision tuotteissa valmistusmaa on merkitty tuotepakkauksiin, kertoo Liisi Tamminen Raision viestinnästä. 

– Mikäli tuote on valmistettu jossain muualla kuin Suomessa, on siitä aina selkeä merkintä pakkauksessa, Vaasan Oy:n viestintäpäällikkö Mira Perander puolestaan sanoo. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja