Isoäidin pitko, suomalainen pekoni, rullarieska... – näitä tuotteita ei valmistetakaan Suomessa!
Kaikkia elintarvikkeita ei valmisteta Suomessa, vaikka mielikuvissa siltä saattaisikin tuntua.
Maaseudun Tulevaisuus kertoi viime viikolla uusista Elovena-rahkoista, jotka valmistetaan Suomen sijaan Virossa virolaisesta maidosta.
Rahkojen lisäksi myös moni muu tuttu elintarvike valmistetaan oikeasti ulkomailla, vaikka tuotteen nimestä saattaisikin saada mielikuvan kotimaisesta tuotannosta.
Tiesitkö, että myös muun muassa seuraavat elintarvikkeet valmistetaan muualla kuin Suomessa?
Vaasan Isoäidin pitko, valmistusmaa Viro
Vaasan Taikaruis -paahtoleivät, valmistusmaa Viro
Fazer Rullarieska, valmistusmaa Ruotsi
Fazer Kuningatarpiiras, valmistusmaa Latvia
Fazer Nami-munkki, valmistusmaa Saksa
Elovena-myslit, valmistusmaa Saksa
Nalle Rapea täysjyvävadelmamuro, valmistusmaa Saksa
Atria Suomalainen pekoni, valmistusmaa Ruotsi (liha suomalaista)
Jokilaakson juuston Savujuusto, valmistusmaa Viro
Jokilaakson juuston Emmentalviipale, valmistusmaa Saksa
Arla Natura Kermajuusto, valmistusmaa Tanska
Arla Sinileima Emmental, valmistusmaa Saksa
Arla Loputon Kermajuusto, valmistusmaa Tanska
Tuotteen valmistusmaan saa tietoonsa pakkaustietoja tutkimalla.
– Elovena-tuotteiden volyymista 98 prosenttia valmistetaan Suomessa. Yli 99 prosenttia Nalle-tuotteiden volyymista valmistetaan Suomessa. Kaikki Sunnuntai-tuotteet valmistetaan Suomessa. Kaikissa Raision tuotteissa valmistusmaa on merkitty tuotepakkauksiin, kertoo Liisi Tamminen Raision viestinnästä.
– Mikäli tuote on valmistettu jossain muualla kuin Suomessa, on siitä aina selkeä merkintä pakkauksessa, Vaasan Oy:n viestintäpäällikkö Mira Perander puolestaan sanoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan