Kreikkalainen jogurtti ja skyr ovat molemmat proteiinipitoisia välipaloja, mutta ravintosisällöissä on eroja.
Tänä päivänä kauppojen kylmähyllyt notkuvat erilaisista maitotuotteista. Nämä tuotteet ovat monelle tuttuja, mutta tiedätkö, millä tavoin islantilainen skyr oikein eroaa kreikkalaisesta jogurtista?
Videolla osoitetaan, kuinka paljon mielikuvilla on merkitystä? Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Mitä on kreikkalainen jogurtti?
Kreikkalainen jogurtti on pohjimmiltaan tavallista, maidosta hapatteiden avulla valmistettua jogurttia. Ero on kuitenkin siinä, että valmistusvaiheessa kreikkalainen jogurtti valutetaan hitaasti, minkä ansiosta jogurtista saadaan tavallista paksumpaa ja proteiinipitoisempaa.
Juuri proteiinipitoisuus tekee kreikkalaisesta jogurtista niin suositun tuotteen aamu- ja välipalapöytään. Proteiinin lisäksi kreikkalainen jogurtti sisältää elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kilpirauhasen toiminnalle tärkeää jodia, luustolle hyvää tekevää kalsiumia ja aivotoiminnan kannalta tärkeää B12-vitamiinia.


