Islannin presidentti haluaisi kieltää kiistellyn pizzantäytteen lailla: "Jos minulla olisi valtuudet..."

Islannin presidentti pizza
Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson kieltäisi ananaksen pizzassa, jos voisi. AOP/ Shutterstock

Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson on ottanut kantaa internetiä kuohuttaneeseen kysymykseen: kuuluuko ananas pizzaan vai ei?

 

Islannissa poliittinen debatti keskittyy selkeästi vain olennaiseen. Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson on nimittäin ottanut kantaa iänikuiseen väittelynaiheeseen siitä, voiko pizzaan laittaa täytteeksi ananasta.

 

Guðni vieraili pohjoisislantilaisessa Akureyrin kaupungissa paikallisessa lukiossa, jossa oppilaat saivat esittää presidentille kysymyksiä. Guðni on itse entinen historianopettaja, joten hän vieraili koulun historiantunnilla. Lopuksi oppilaat tiedustelivat presidentiltä muun muassa hänen lempijalkapallojoukkuettaan Englannin valioliigassa (Manchester United). Lisäksi oppilaat halusivat tietää presidentin mielipiteen ananaksesta pizzassa.

Presidentti kertoi suoraan vastustavansa ananasta pizzassa. Guðni jopa ilmoitti, että asettaisi ananaksen kokonaan kieltoon pizzantäytteenä, jos hänellä olisi valtuudet muuttaa lakeja itse. Iceland Magazinen mukaan ei ole vielä selvää, miten Guðnin lausunto ananaksesta on vaikuttanut presidentin kannatuslukuihin. ***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat