Ilmainen raaka-aine löytyy pihaltasi: Näin parannat halvan viinin makua
Luonnossa on paljon ilmaisia raaka-aineita, joita voi hyödyntää ruoanlaitossa – ja juomien maustamisessa. Ota selvää, kuinka villiyrteillä on mahdollista maustaa punaviiniä!
Hortakouluttajat Jouko ja Raija Kivimetsä vierailivat MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa vinkkinsä villiyrttien hyödyntämiseen tänä keväänä. Etenkin mesiangervoa kannattaa hyödyntää keittiössä nyt monipuolisesti.
Mesiangervo pelastaa halvan viinin
Jouko Kivimetsä kertoi vinkkinsä siihen, kuinka mesiangervon avulla on mahdollista pelastaa muun muassa halpa viini.
– Jos tällaisen lehden tai kukintoja myöhemmin laittaa 5–10 minuutiksi ihan halpaan punkkuun, niin siitä tulee sellaista ihan samettista, vuosikertaviinin makuista. Sillä voi huijata ystäviä, jotka ovat mukamas viinintuntijoita, Kivimetsä vinkkaa.
Mesiangervo on myös luonnollinen kipulääke. Katso videolta, kuinka mesiangervo kannattaa hyödyntää kivunlievitykseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka