Ilmainen raaka-aine löytyy pihaltasi: Näin parannat halvan viinin makua

shutterstock_89474959
Mesiangervo on Suomessa tuttu näky. Shutterstock

Luonnossa on paljon ilmaisia raaka-aineita, joita voi hyödyntää ruoanlaitossa – ja juomien maustamisessa. Ota selvää, kuinka villiyrteillä on mahdollista maustaa punaviiniä!

Hortakouluttajat Jouko ja Raija Kivimetsä vierailivat MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa vinkkinsä villiyrttien hyödyntämiseen tänä keväänä. Etenkin mesiangervoa kannattaa hyödyntää keittiössä nyt monipuolisesti.

Mesiangervo pelastaa halvan viinin

Jouko Kivimetsä kertoi vinkkinsä siihen, kuinka mesiangervon avulla on mahdollista pelastaa muun muassa halpa viini.

– Jos tällaisen lehden tai kukintoja myöhemmin laittaa 5–10 minuutiksi ihan halpaan punkkuun, niin siitä tulee sellaista ihan samettista, vuosikertaviinin makuista. Sillä voi huijata ystäviä, jotka ovat mukamas viinintuntijoita, Kivimetsä vinkkaa.

Mesiangervo on myös luonnollinen kipulääke. Katso videolta, kuinka mesiangervo kannattaa hyödyntää kivunlievitykseen!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja