IL: Näin kävi Hesburgereille Venäjällä

Hesburger Pap'sburger
Hesburgereita Venäjällä ei enää ole, mutta ravintoloiden tiloissa toimii nyt Pap'sburger, kertoo Iltalehti. Shutterstock/Papsburger

Hesburgerit lopettivat virallisesti toimintansa Venäjällä, mutta käytännössä ravintolatoimintaa on jatkettu luvattomasti uudella nimellä. 

Hesburger-hampurilaisravintolat ovat nyt Venäjällä Pap'sburger-ravintoloita, uutisoi Iltalehti. Lehden mukaan Hesburgerin franchising-oikeuksia Venäjällä hallinnut Megagroup-yhtiö on vaihtanut ketjun nimeä ja markkinoi tuotteitaan muun muassa "alkuperäisillä resepteillä" valmistetuiksi.

Megagroupin nettisivuilla Hesburger-viittaukset on korvattu Pap'sburgerin tiedoilla. Burgeriketjun lisäksi yritys hallinnoi myös yhdysvaltalaisten ravintolabrändien, Cinnabonin, Auntie Anne'sin sekä Godfather's Pizzan franchising-oikeuksia. 

Syntynyt "suomalaisen burgeriravintola Hesburgerin pohjalta"

Pap'sburgerin nettisivujen mukaan pikaruokaravintolaketju on syntynyt "suomalaisen burgeriravintola Hesburgerin pohjalta". Sivuston mukaan Hesburgerin johto päätti keskeyttää toimintansa Venäjällä. 

– Onnistuimme säilyttämään suosikkiruokiemme alkuperäisen maun ja legendaarisen eurooppalaisen hampurilaisravintolan tunnelman, sivustolla kerrotaan.

Sivuston mukaan Venäjällä toimii tällä hetkellä 14 tai 15 Pap'sburger-ravintolaa – sivustolla on ristiriitaista tietoa ravintoloiden määrästä. Ravintolan tuotekuvat muistuttavat Hesburgerin tuotevalikoimaa. 

Hesburgerista kommentoidaan Iltalehdelle, ettei ketjulla ole mitään tekemistä Pap'sburgerin kanssa, eikä Pap'sburgerilla ole oikeutta käyttää millään tavalla Hesburgerin tavaramerkkiä.

McDonald'si myi Venäjän liiketoimintansa, Burger Kingilla haasteita

McDonald's-ravintolat ovat sen sijaan nykyään Venäjällä Vkusno & tochka -nimisiä. 

McDonald’s myi vuonna 2022 liiketoimintansa Venäjällä paikalliselle liikemiehelle Alexander Govorille, joka on aiemmin pyörittänyt useita ketjun ravintoloita Venäjällä franchising-oikeuksilla.

Ketju avattiin uudelleen 12. kesäkuuta 2022 uudella nimellään, joka tarkoittaa karkeasti käännettynä "maukasta ja siinäpä se".

Katso myös:  Testasimme McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskalaiset

Hampurilaisaterian kruunu vai turha lisuke? Testasimme McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskalaiset 4:08
Hampurilaisaterian kruunu vai turha lisuke? Vertailussa ranskalaiset.


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.