Ikean uudelle kanaruoalle täystyrmäys – huonekalujätti pyytää nyt anteeksi: "Saatoimme tehdä sen väärin"

1:36 Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa

Ruotsalaista huonekalujätti Ikeaa syytetään Briteissä kulttuurisesta omimisesta uuteen kanaruokalajiin liittyen.

Yllä olevalla videolla hauskoja huomiota siitä, mitä kaikille tapahtuu yleensä Ikeassa.

Huonekaluyritys Ikea on joutunut esittämään julkisen anteeksipyynnön Briteissä sen jälkeen kun heidän lanseeraamastaan uudesta kanaruokalajista nousi maassa kohu. 

Ikea toi brittimyymälöidensä ravintoloihin myyntin uuden jerk-kanaruokalajin. Jerk-kana on alun perin karibialainen ruokalaji, jota syödään erityisesti Jamaikalla. Ikean versiossa jerk-kana oli kuitenkin saanut kylkeensä riisiä ja herneitä, mikä suututti somekansan. 

Jerk-kanalla väärät lisukkeet – Ikeaa syytettään kulttuurisesta omimisesta

Perinteisesti jamaikalainen jerk-kana tarjoillaan kyyhkynherneiden tai kidneypapujen kanssa, keitetään kookosmaidossa ja viimeistellään kevätsipulilla. Väärien ainesosien vuoksi Ikeaa syytetäänkin nyt kulttuurisesta omimisesta. Twitter, Facebook ja Instagram täyttyivät vihaisesta palautteesta Ikealle. 

Jos päivitys ei näy, katso se täältä. 

– Jerk-kanaa valkoisella riisillä ja herneillä? Voivatko ihmiset lopettaa perinneruokiin sekaantumisen, kiitos? Lorraine King kirjoitti Twitterissä. 

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Huonekalujätti onkin kohun vuoksi esittänyt julkisen anteeksipyynnön:

– Ikea on ruotsalainen huonekaluyritys, jolla on rakastettua ruokatarjontaa. Saamme inspiraatiota monista maailman maista ja olemme yhdistelleet erilaisia makuja ja ainesosia tarjotaksemme herkullisia, terveellisiä ja edullisia ruokalajeja. Olemme tietoisia, että uusi jerk-kanamme riisin ja herneiden kera on aiheuttanyt närää ja joissain tapauksissa loukannut ihmisiä. Tarkoituksemme oli luoda ruokalaji ihmisten nautittavaksi, mutta ymmärrämme, että saatoimme tehdä sen väärin, Ikealta kommentointiin Fox Newsille annetussa tiedotteessa. 

Brittien ja Irlannin Ikean ruokapalveluiden johtaja Lorena Lourido haluaa korostaa, että huonekaluyrityksen tarkoituksena ei ollut kulttuurinen omiminen. 

– Pyydämme anteeksi ja tarkastelemme ruokalajia uudemman kerran. 

Brittimedioiden mukaan ruokalaji on nyt väliaikaisesti poistettu Ikean valikoimista. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja