Ikean lihapullat ovat hitti, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee. Nyt Ikea jakaa myös reseptin, jolla samanlaisia lihapullia voi tehdä jokainen itse kotona.
Ruotsalainen huonekalujätti Ikea tunnetaan maailmalla edullisista huonekaluistaan, mutta ehdottomasti myös herkullisista lihapullistaan. 1980-luvulla ketjun ruokalistoille tulleet lihapullat ovat olleet hyvin suosittuja siitä lähtien, ja nykyisin huonekalujätin 340 liikkeessä myydään jopa kaksi miljoonaa lihapullaa maailmanlaajuisesti joka päivä.
Perinteiset Ikean lihapullat tehdään naudan- ja porsaanlihasta ja tarjotaan kermakastikkeen, perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Perinteisten sipulin ja kananmunan lisäksi Ikean lihapullien sisältä löytyy myös yllättäväkin ainesosa, nimittäin peruna!
Ikean lihapullat, neljälle
(30–40 lihapullaa)
250 g naudanjauhelihaa
250 g sikajauhelihaa
1 kananmuna
2–3 dl kermaa (tai maitoa) ja vettä
