Ikean lihapullien resepti on paljastettu – kokeile tehdä hittipullia kotona!

lihapullat
Lihapullat ovat yksi suomalaisten suosikkiruokia. Kuvituskuva. Shutterstock

Ikean lihapullat ovat hitti, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee. Nyt Ikea jakaa myös reseptin, jolla samanlaisia lihapullia voi tehdä jokainen itse kotona.

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea tunnetaan maailmalla edullisista huonekaluistaan, mutta ehdottomasti myös herkullisista lihapullistaan. 1980-luvulla ketjun ruokalistoille tulleet lihapullat ovat olleet hyvin suosittuja siitä lähtien, ja nykyisin huonekalujätin 340 liikkeessä myydään jopa kaksi miljoonaa lihapullaa maailmanlaajuisesti joka päivä.

Perinteiset Ikean lihapullat tehdään naudan- ja porsaanlihasta ja tarjotaan kermakastikkeen, perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Perinteisten sipulin ja kananmunan lisäksi Ikean lihapullien sisältä löytyy myös yllättäväkin ainesosa, nimittäin peruna!

Ikean lihapullat, neljälle

(30–40 lihapullaa)

250 g naudanjauhelihaa

250 g sikajauhelihaa

1 kananmuna

2–3 dl kermaa (tai maitoa) ja vettä

2,5 rkl hienonnettua sipulia

0,5 dl korppujauhoja

2 kylmää keitettyä perunaa

4–5 rkl voita, margariinia tai öljyä

suolaa, valkopippuria, (maustepippuria)

Valmistus

Laita rasva pannulle, ja sen ruskistuessa lisää sipulit. Paista sipulit kullanruskeiksi. Kuori perunat ja muussaa ne. Kostuta korppujauho vedessä.

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi, ja mausta reilusti suolalla, valkopippurilla ja mahdollisesti myös maustepippurilla.

Muotoile taikinasta pullia kahden vedessä kostutetun lusikan avulla. Laita pullat jauhotetulle leikkuulaudalle tai lautaselle, ja levitä jokaisen pullan pintaan tasaisesti jauhoa.

Paista pullat isolla paistinpannulla reilussa rasvassa keskilämmöllä. Kääntele pullia paiston ajan. Laita lihapullat lämpimään, ja siirry kastikkeen tekoon.

Kermakastike, neljälle

1 dl kermaa

2 dl vettä tai lihalientä

soijakastiketta

(1 rkl vehnäjauhoja)

suolaa ja valkopippuria

Valmistus

Pyöräytä samalla pannulla, jolla paistoit äsken lihapullat, kiehuva vesi tai lihaliemi. Suodata liemi, ja kaada sekaan kerma. Sekaan voi laittaa hiukan jauhoja, jos kastikkeesta haluaa paksumman. Mausta hyvin, ja yhdistä kastike ja lihapullat.

Tarjoile lihapullat ja kermakastike esimerkiksi perunoiden, puolukkahillon, vihersalaatin ja suolakurkkujen kanssa.

Lähteet: Mashed 1 & 2, Ikea

***

Ei kermaa? Kokeile myös tätä herkullista lihapullareseptiä tomaattikastikkeessa!

Gratinoidut lihapullat tomaattikastikkeessa 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.