Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ikean hodareihin oleellinen muutos Suomessa

Ikean hot dogien nakit muuttuvat Suomessa kotimaisiksi.
Ikean hot dogien nakit muuttuvat Suomessa kotimaisiksi. IKEA
Julkaistu 07.11.2017 10:19

MTV LIFESTYLE

Suomen Ikea-ravintoloissa aletaan nyt tarjoilla kotimaisia nakkeja hodareiden välissä. 

Huonekalujätti Ikean suosittujen hodareiden nakit vaihtuvat kotimaisiksi Suomessa. Ikean mukaan hodareita myydään Suomessa vuosittain lähes kaksi miljoonaa kappaletta. 

– Siirryimme suomalaisiin nakkeihin, koska haemme jatkuvasti valikoimiimme myös kotimaisia vaihtoehtoja. Löysimme nyt tarkoituksiimme sopivan tuotteen. Olemme innoissamme siitä, että yhden suosikkiannoksemme pääosassa on nyt kotimainen nakki, kertoo Ikea-ravintoloiden Suomen johtaja Minna Tuohimäki.

Tiesitkö? Asiakasmääriin suhteutettuna Suomessa syödään enemmän Ikea-lihapullia kuin Ruotsissa: viime vuonna yli 25 miljoonaa, mikä tekee noin 5 lihapullaa jokaista suomalaista kohti.

Ikean nakeissa käytetään kotimaista naudan ja porsaan lihaa, ja niiden lihapitoisuus on 55 prosenttia. Tyypillisesti nakkien lihapitoisuus vaihtelee noin 10 ja 80 prosentin välillä.

Vuosittain Suomen Ikea-ravintoloiden, -bistrojen ja -herkkutorien antimia syö yli 5 miljoonaa suomalaista. Laskennallisesti jokainen suomalainen käy siis kerran vuodessa syömässä Ikea-ravintolassa tai -bistrossa tai ruokaostoksilla herkkutorilla.

– Päätämme paikallisesti noin puolet Suomen Ikea-ravintoloiden valikoimasta. Toinen puolikas on kansainvälisen ravintolakonseptimme mukaista, Tuohimäki kertoo.

Lähde: Ikea

Lisää aiheesta:

Ikea ja Wolt yhteistyöhön: Lihapulla-annoksia voi nyt tilata kotiinNäin paljon Wolt- tai Foodora-ostosi maksaa ravintolalle – yksi pizza tilauksissa ylitse muidenIkea tuo ravintoloidensa valikoimiin hyvää tekevän uutuuden – tässäkö haastaja perinteisille lihapullille?Ikea lanseerasi ravintoloihinsa uutuustuotteen: "Näemme tämän globaalina mahdollisuutena"Huonekalujätti ei tyrmää villiä huhua: Onko Ikea lanseeraamassa oman ravintolaketjun?ABC-asemien "ylivoimaisesti suosituin annos": Klassikkopihviä myydään Suomessa käsittämätön määrä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:36
    Ruoka

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • Eilen09:44
    Juomat

    Energiajuomia myydään pikkulapsillekin – Normalin maajohtaja: "Suositus ei ole myyntikielto"

  • pe17:01
    Terveys ja hyvinvointi

    Yleinen makeutusaine saattaa lisätä aivohalvausriskiä

  • pe10:58
    Ruoka

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta