Baarilta uskomaton veto keskellä pandemiaa: "Koska kirkot saavat olla auki, ajattelimme, että v***t, perustetaan sitten uskonto"

10:20 Baari keksi, miten voi myydä itse tehtyä olutta: Pipetillä tippa vettä sekaan – MTV kysyi paikan päällä, mistä on kyse

Poikkeuksellinen aika vaatii nähtävästi poikkeuksellisia tekoja. Englantilaisen tequilabaarin omistaja on ryhtynyt erikoisiin toimenpiteisiin pitääkseen bisneksensä pystyssä.

Videolla: Suomalaisbaarissa keksittiin keväällä, miten olutta voi myydä asiakkaille.

Englantilaisen 400 Rabbits -baarin omistaja James Aspell yrittää vaihtaa tequilaan erikoistuneen juomaravintolansa toimintamuotoa, jotta baari voisi pitää ovensa auki pandemian keskellä. Uutiskanava Foxin mukaan Aspell on yrittänyt rekisteröidä baariaan hengelliseksi tilaksi eli kirkoksi. Kyseessä on omistajan tapa tuoda esiin epäkohtia, joita ravintola- ja baari-ala on kohdannut pandemian aikana.

"Hallitus on sanonut, että meidän tulee sopeutua, joten lähetimme hakemuksen baarin muuttamisesta pyhäksi tilaksi"

Aspellin 400 Rabbits -baari sijaitsee Nottinghamissa, joka on tällä hetkellä pantu koropandemian vuoksi sulkutilaan ja ravintolat saavat myydä ruokaa vain noudolla tai kotiinkuljetuksella. Vaikka hakemus pyhäksi tilaksi onkin tehty kieli poskella, baarin omistaja Aspell haluaa välittää vakavan viestin: miksi vain ravintoloiden on oltava kiinni, kun eimerkiksi paikallinen joulumarkkina-alue saa toimia normaalisti?

– Epäoikeudenmukaisesti kohdennetut rajoitukset, jotka voivat kestää kuukausia, kaatavat monta alan yritystä lopullisesti ilman valtion tukea, jota ei nähtävästi ole tulossa, Aspell sanoo Foxille lähettämässään tiedonannossa ja jatkaa vielä:

– Hallitus on sanonut, että meidän tulee sopeutua, joten lähetimme hakemuksen baarin muuttamisesta pyhäksi tilaksi, 400 Rabbits -kirkoksi. Jos lupa myönnetään, saamme olla vapaasti auki hallituksen uusien säännöksien perusteella. 

"Koska kirkot saavat olla auki, ajattelimme, että v***t, perustetaan sitten uskonto"

Baarin Facebook-sivut ovat sittemmin nimetty uudelleen ja nimi viittaa nyt kirkkoon.

– Koska kirkot saavat kaikissa tapauksissa olla auki, ajattelimme, että v***t, perustetaan sitten uskonto. Ei voi olla kovin vaikeaa. 400 Rabbits -kirkko aukeaa heti, kun meille näytetään vihreää valoa.

Myös baarin nettisivut keskittyvät nyt kuvailemaan uutta uskontoa:

– Liity meihin, kun aloitamme matkan kohti sitä, että emme vastaa mihinkään elämän suurista kysymyksistä, sivustolla kuvaillaan.

Sivuston mukaan 400 Rabbits on paikka, jossa voi juoda mezcalinsa rauhassa, eikä kukaan heitä pihalle kylmään sydämettömään yöhön kello 22.

– Tämä on paikka, jossa pääsee pois kiireisiltä kuntosaleilta, supermarketeista, kaupoista, kauneushoitoloista, hierontasalongeista, elokuvateattereista, teattereista, urheilupaikoista, joulumarkkinoista, kouluista, yliopistoista, vedonlyöntipaikoista ja kirjaimellisesti kaikista muista paikoista, joiden sallitaan pysyä auki, kun taas pubit ja baarit pysyvät kiinni.

Kyse on baarin omistajan mukaan ennen kaikkea siitä, että tuodaan julki nykyisten rajoitusten naurettavuus. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja