Igorin kana uudella tapaa – näin nyhtökaura kannattaa hyödyntää

igorin nyhtökaura
Igorin nyhtökaurassa maistuu paprika, smetana ja tomaatti. Shutterstock, MTV

Somehitiksi noussut Igorin kana maistuu myös kasvissyöjälle, kun kanan korvaa nyhtökauralla.

Nyhtökauran kehittäjien Maija Itkosen ja Reetta Kivelän uutuuskirja Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016) antaa vinkkejä nyhtökauran käyttöön kotikeittiössä.

Nyhtökauran avulla tutuista kotiruoista on helppo loihtia maistuvia kasvisversioita.

Peggyn punainen keittiö -blogista somehitiksi noussut Igorin kana on nyt Igorin nyhtökaura.

– Ihana yhdistelmä hapokasta smetanaa, aromaattista tomaattia ja pirtsakkaa suolakurkkua, nyhtökaurakirjassa kuvaillaan.

Igorin nyhtökaura

250 g tomaatti-nyhtökauraa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 suolakurkku
200 g smetanaa
50 g tomaattipyreetä
1 tl sokeria
½ tl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
tuoretta persiljaa (säästä osa koristeluun)
ohraa tai riisiä

Pilko valkosipuli, sipuli ja paprika kuutioiksi ja kuullota niitä hetki nyhtökauran kanssa pannulla öljyssä.

Lisää pilkottu suolakurkku muiden ainesten kanssa pannulle, mausta ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan.

Tarjoa keitetyn ohran tai riisin kanssa.

Resepti: Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.