Mainos

Ida selvitti, miten Oatlyn suositun iKaffe-juoman nimi oikeasti lausutaan: "No voi perskule sentään" – sanotko sinä sen oikein vai väärin?

Idalla tuli kiistaa poikaystävänsä kanssa kahviin lisättävän kaurajuoman oikeasta lausuntatavasta. Koska pariskunta ei päässyt yhteisymmärrykseen, Ida päätti selvittää asian suoraan valmistajalta.

Onko ruotsalaisen elintarvikeyritys Oatlyn valmistama iKaffe-kaurajuoma sinulle tuttu juttu? Kaurapohjainen juoma on suosittu maidonkorvike ja sopii erityisesti kahvin joukkoon lisättäväksi.

Mutta miten se nimi oikeastaan lausutaan? Ida Forsblom päätyi kiistelemään asiasta poikaystävänsä kanssa, sillä heidän näkemyksensä erosivat oleellisesti toisistaan.

'aiKaffe' vai 'iKaffe'?

Idan poikaystävä oli sitä mieltä, että nimi lausutaan samaan tapaan kuin iPhonenkin, eli siis [aikaffe]. Ida sen sijaan oli varma omasta lausuntatavastaan: nimi kuuluu lausua [ikaffe]. Koska pariskunta ei päässyt yhteisymmärrykseen, Ida päätti ottaa yhteyttä valmistajaan. Näin Oatlylta vastattiin:

Oatly Ikaffe

Oikea vastaus on siis [ikaffe]. Sillä viitataan ruotsinkieliseen ïlmaisuun "i kaffe" eli kahvissa. Ida jakoi Oatlyn vastauksen myös suosittuun Facebookin Sipsikaljavegaanit-ryhmään, jossa uutinen otettiin vastaan pelonsekaisin tuntein. Osalle oikea lausuntatapa oli jo tiedossa, mutta toiset olivat järkyttyneitä.

– Mulla rasahtaa kaikki rusinat aina, jos joku sanoo [aikaffe], se on [ikaffe] perkule!!!, ryhmässä kommentoitiin 

– No voi perskule sentään, toinen jatkoi epäuskoisena. 

– Det hälls i kaffet. Eli se kaadetaan kahviin. IIIIIKAFFE!! Ei mitään au sattuu kahvia. Halååå!, eräs ryhmäläinen kommentoi.

Ida kertoo MTV:lle, että hänen poikaystävänsä ei suinkaan lannistunut Oatlyn vastauksesta. 

– Poikaystävä vaan sanoi, että hän aikoo jatkossakin kulkea valtavirtaa vastaan ja lausua "aikaffe", Ida nauraa.

***

Miten valmistuu täydellinen maitokahvi? Barista opastaa:Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja