Hyviä uutisia! Samppanjan juomisesta voi olla hyötyä terveydelle

Shutterstock
Copyright MTV Oyj / Shutterstock

Samppanjan juominen onkin yllättäen hyväksi muistille! Näin kertoo Readingin yliopiston tekemä tutkimus. 

Readingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 1–3 lasillista samppanjaa viikossa auttaa ehkäisemään muistisairauksia, kuten dementiaa ja alzheimeria.

Tutkijoiden mukaan salaisuus on juoman fenolisissa yhdisteissä, jotka vaikuttavat aivojen muistista ja oppimisesta huolehtivaan osaan. 

– Nämä jännittävät tulokset osoittavat ensimmäistä kertaa, että samppanjan kohtuullinen kulutus voi vaikuttaa kognitiivisiin toimintoihin, kuten muistiin. Samankaltaisia tuloksia on aiemmin saatu punaviinin suhteen, kertoo professori Jeremy Spencer Readingin yliopiston tiedotteessa. 

Punaviinin lisäksi samanlaisia vaikutuksia on havaittu muiden polyfenolisten ruokien, kuten raakakaakon ja mustikoiden osalta. 

Vaikutukset ovat tutkijoiden mukaan havaittavissa nimenomaan kohtuukäyttäjillä, jotka juovat noin 1–3 lasillista viikossa. Alkoholin suurkulutus sen sijaan vaikuttaa terveyteen juuri päinvastoin lisäten riskiä sairastua muun muassa muistisairauksiin. 

0:36

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja