Hyvää edullisesti? Näin korvaat maailman kalleimman mausteen ruoanlaitossa

risotto_sahrami
Milanolainen risotto sisältää maailman kalleinta maustetta, sahramia. Shutterstock

Sahrami on maailman kallein, mutta erittäin käytetty mauste. Jos kukkaron nyörit eivät anna periksi, voi tämän mausteen korvata myös edullisemmalla vaihtoehdolla.

Sahrami on suhteessa painoon yksi maailman kalleimmista ruoka-aineista. Yhteen grammaan sahramia tarvitaan jopa 600 käsin kerättyä luottia. Yhdestä kukasta niitä saadaan ainoastaan kolme.

Haasteita aiheuttaa myös keruuaika, sillä sahrami täytyy kerätä talteen auringonnousun ja aamukymmenen välillä.

Sahrami on klassikkoreseptien mauste

Tätä kallista maustetta käytetään laajalti intialaisessa, persialaisessa, eurooppalaisessa, arabimaiden ja turkkilaisissa ruoissa. Monet klassikkoreseptit, kuten milanolainen risotto tai ranskalainen bouillabaisse-keitto sisältävät sahramia.

Jos mielesi tekee valmistaa näitä ruokia, mutta hinta tuntuu liian kovalta, ei hätää. Sahramin voi nimittäin korvata useimmissa ruoissa huomattavasti edullisemmalla raaka-aineella, kurkumalla.

Intian sahrami korvaa aidon tuotteen

Kurkuma on keltainen maustejauhe, jota kutsutaan myös nimellä Intian sahrami.

Vaikka et täysin pystykään kopioimaan sahramin ainutlaatuista makua, kurkuman avulla saat ruokaasi sahramille tyypillisen kellertävän värin.

Parhaimman lopputuloksen saamiseksi kurkumaa tulee kuitenkin muistaa käyttää oikein. Kurkuma on maultaan hieman kitkerää, joten sitä tulee hauduttaa öljyssä muutaman minuutin ajan ennen käyttöä. Muista käyttää kurkumaa maltillisesti, sillä sen maku voimistuu kypsennettäessä. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja