Hyödynnä omenat – poimi helppo omenamehun resepti!
Omena-kanelimehu on helppo valmistaa itse ja se maistuu taatusti hyvältä! Kokeile tätä herkullista ohjetta.
Omena on suomalaisten suosikki näin syksyllä ja siitä on ihana valmistaa piirakat ja hillot. Myös omenamehu maistuu hyvin talven tullen, eikä sen valmistaminen ole vaikeaa – kokeile vaikka tätä Mitt Kök -sivuston jakamaa ohjetta!
Omena-kanelimehu
(2 litraa)
3 kg omenaa
1,5 l vettä
1 sitruunan mehu
1 kanelitanko
6 dl kidesokeria
1. Pese omenat ja jaa ne kahtia.
2. Lisää kaikki ainekset sokeria lukuun ottamatta isoon kattilaan ja keitä hitaasti kannen alla, kunnes omenat alkavat pehmetä.
3. Kaada mehu siivilän läpi teräksiseen kattilaan. Kiehauta, sekoita sokeri ja kiehauta vielä kerran uudelleen.
4. Kaada hyvin puhdistettuihin ja lämpimiin pulloihin.
5. Anna jäähtyä ja säilytä sen jälkeen viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka