Hyödynnä omenat – poimi helppo omenamehun resepti!

Omena-kanelimehu
Shutterstock

Omena-kanelimehu on helppo valmistaa itse ja se maistuu taatusti hyvältä! Kokeile tätä herkullista ohjetta. 

Omena on suomalaisten suosikki näin syksyllä ja siitä on ihana valmistaa piirakat ja hillot. Myös omenamehu maistuu hyvin talven tullen, eikä sen valmistaminen ole vaikeaa – kokeile vaikka tätä Mitt Kök -sivuston jakamaa ohjetta!

Omena-kanelimehu

(2 litraa)

3 kg omenaa
1,5 l vettä
1 sitruunan mehu
1 kanelitanko
6 dl kidesokeria

1. Pese omenat ja jaa ne kahtia. 

2. Lisää kaikki ainekset sokeria lukuun ottamatta isoon kattilaan ja keitä hitaasti kannen alla, kunnes omenat alkavat pehmetä. 

3. Kaada mehu siivilän läpi teräksiseen kattilaan. Kiehauta, sekoita sokeri ja kiehauta vielä kerran uudelleen. 

4. Kaada hyvin puhdistettuihin ja lämpimiin pulloihin. 

5. Anna jäähtyä ja säilytä sen jälkeen viileässä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja