Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyödynnä olutta rohkeasti ruoanlaitossa – vaikuttaa merkittävästi makuun

Shutterstock
Julkaistu 22.01.2016 21:42

MTV LIFESTYLE

Alkoholipitoisia juomia käytetään paljon raaka-aineita erilaisissa resepteissä, eikä esimerkiksi oluen hyödyntämistä ruoanlaitossa kannata vieroksua.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen oivalsi vastikään hyödyntäneensä vuosien varrella huomaamattaan olutta useinkin laittaessaan ruokaa. Tästä inspiroituneena bloggari kokosi yhteen parhaat reseptit, joiden ainesosissa tärkeässä roolissa on suomalaisten suosikkijuoma, olut. 

Näin oluen maku vaikuttaa ruokaan:

1) Humala antaa ruoalle katkeruutta.
2) Hiiva tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäi­syyttä ja happamuutta.
3) Maltaat antavat ruoalle makeutta ja väriä.
4) Hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.
5) Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.

Lähde: Alko

– Yllätyin, kun pengoin reseptejäni ja aloin bongata niin monesta ainesosalistasta olutta. En ollut tajunnut, miten usein sitä on tullut ”haaskattua” ja lorautettua kattilaan. Miksipä ei, mistä tahansa maukkaasta nesteestä saa luonnollisesti hyvää makua ruokaan, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka tämän vuoden olisikin aloittanut tipattoman tammikuun merkeissä, ei olutta sisältäviä reseptejä kannata vieroksua. Kypsennysprosessin aikana alkoholi nimittäin haihtuu ruoasta, ja jäljelle jäävät oluen aromit, jotka täydentävät useiden ruokalajien makumaailmaa.

– Näitä ruokia sopii nauttia, vaikka viettäisit tipatonta. Toisaalta näiden kanssa ruokajuomana nautittuna sen lopettaminenkin sujuu tyylillä, Kinnunen toteaa.

Katso Jani Kinnusen olutreseptit Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatAliarvostettu tuote, joka parantaa lähes minkä tahansa ruoan makua – ruokavaikuttaja ennustaa unohdetun raaka-aineen paluutaMuista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …” Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Suomalaisiasiantuntija varoittaa tyypillisestä mokasta: Älä lisää tällaista olutta pataan – saattaa pilata ruokaelämyksen!Olutasiantuntija vinkkaa: Tällaisten ruokien kanssa oluita kannattaa maistella – kokeilemisen arvoinen makupari on todellinen yllättäjä!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • Eilen06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • ti19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"