Hyödynnä kurpitsansiemenet helposti – älä vaan heitä roskiin!
Tiesitkö, että kurpitsansiemeniä voi paahtaa helposti myös itse?
Syksy on kurpitsojen kulta-aikaa, ja moni hyödyntääkin niitä viimeistää halloweenin kunniaksi valmistetuissa herkuissa – tai kaiverretun kurpitsan muodossa. Poimi helppo resepti kurpitsansiementen paahtamiseen!
Paahdettuja kurpitsansiemeniä voi syödä sellaisenaan. Ne sopivat oivallisesti myös esimerkiksi keittoannosten koristeeksi – ja tuovat samalla täyteläistä makua.
Hannan paahdetut kurpitsansiemenet
Kurpitsansiemeniä
Öljyä
Sormisuolaa
Pese kurpitsansiemenet ja kuivaa ne hyvin.
Pyörittele siemenet öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Suolaa siemenet sormisuolalla.
Paahda siemeniä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan