Hyödynnä kurpitsansiemenet helposti – älä vaan heitä roskiin!
![Copyright: Colourbox. kurpitsansiemenet (1)](https://im.mtvuutiset.fi/image/4335154/landscape16_9/1600/900/ed2d89943cf994171267941f093d695e/VU/kurpitsansiemenet-1.jpg)
Tiesitkö, että kurpitsansiemeniä voi paahtaa helposti myös itse?
Syksy on kurpitsojen kulta-aikaa, ja moni hyödyntääkin niitä viimeistää halloweenin kunniaksi valmistetuissa herkuissa – tai kaiverretun kurpitsan muodossa. Poimi helppo resepti kurpitsansiementen paahtamiseen!
Paahdettuja kurpitsansiemeniä voi syödä sellaisenaan. Ne sopivat oivallisesti myös esimerkiksi keittoannosten koristeeksi – ja tuovat samalla täyteläistä makua.
Hannan paahdetut kurpitsansiemenet
Kurpitsansiemeniä
Öljyä
Sormisuolaa
Pese kurpitsansiemenet ja kuivaa ne hyvin.
Pyörittele siemenet öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Suolaa siemenet sormisuolalla.
Paahda siemeniä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka