Avokado on terveellistä herkkua, jota kannattaa hyödyntää monipuolisesti osana erilaisia reseptejä.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa, että avokadoa kannattaa hyödyntää rohkeasti myös jälkiruoissa. Muun muassa jäätelön seassa terveellinen hedelmä maistuu erityisen hyvin.
– Helppotekoinen, mutta uudenlainen makuelämys valmistetaan vaniljajäätelöstä. Lisää joukkoon kypsää avokadoa ja tarjoa marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa, Hellapoliisi vinkkaa.
Avokadojäätelö, marinoitu hedelmäsalaatti ja rapea kookosrouhe
5 annosta
1 l vaniljajäätelöä
2–3 avokadoa
1–2 tl vaniljajauhetta
3 päärynää
2 kiwi-hedelmää
2 sharon-hedelmää
2 dl vihreitä rypäleitä
1 limen mehu
2 rkl hunajaa
muutama oksa minttua tai sitruunaverbenaa hienonnettuna
Lisäksi:
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl kookospalmusokeria
Pehmennä vaniljajäätelöä hetki.
