Hurjat olutfaktat: Näin vahvaa on maailman vahvin olut

Tiedätkö, kuinka vahvaa on maailman vahvin olut? Lue hurjat olutfaktat!

Maailman vahvin olut

Tavallinen olut sisältää viitisen tilavuusprosenttia alkoholia, mutta markkinoilla on tarjolla myös huomattavasti vahvempia oluita. Maailman vahvinta olutta valmistaa Brewmaister ja tämä Snake Venomiksi nimetty tuju juoma sisältää peräti 67,5 tilavuusprosenttia alkoholia.

Eri olutlaadut

Olut on ympäri maailmaa hurjan suosittu juoma ja myös erilaisten olutlaatujen määrä kielii tästä. Ympäri maailmaa valmistetaan peräti 400 erilaista olutlaatua. Kaikista maailman maista eniten erilaisia olutbrändejä on Belgiassa.

Maailman suurimmat olutfestivaalit

Saksan Munchenissä järjestetyt Oktoberfestit ovat muiden olutfestivaalien joukossa kokonsa puolesta aivan omaa luokkaansa. Festivaaleilla vierailee vuosittain yli kuusi miljoonaa oluen ystävää – tai oluen ystävien ystävää.

Humalaiset maailmalla

Alkoholia juodaan ympäri maailmaa ja koko ajan peräti 0,7 prosenttia maailman väestöstä on humalassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tälläkin hetkellä peräti 50 miljoonaa ihmistä on alkoholin vaikutuksen alaisena.

Korkein ikäraja

Muutaman muun valtion ohella Yhdysvalloissa on maailman korkein ikäraja alkoholin nauttimiselle. Valtameren toisella puolen alkoholia saa nauttia laillisesti, kun on yltänyt 21 vuoden ikään. Tietyissä valtioissa alkoholin nauttiminen on sallittua jo 16-vuotiaana.

Lähteet: ebaumsworld.com, list25.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!