Hurjat olutfaktat: Näin vahvaa on maailman vahvin olut

Tiedätkö, kuinka vahvaa on maailman vahvin olut? Lue hurjat olutfaktat!

Maailman vahvin olut

Tavallinen olut sisältää viitisen tilavuusprosenttia alkoholia, mutta markkinoilla on tarjolla myös huomattavasti vahvempia oluita. Maailman vahvinta olutta valmistaa Brewmaister ja tämä Snake Venomiksi nimetty tuju juoma sisältää peräti 67,5 tilavuusprosenttia alkoholia.

Eri olutlaadut

Olut on ympäri maailmaa hurjan suosittu juoma ja myös erilaisten olutlaatujen määrä kielii tästä. Ympäri maailmaa valmistetaan peräti 400 erilaista olutlaatua. Kaikista maailman maista eniten erilaisia olutbrändejä on Belgiassa.

Maailman suurimmat olutfestivaalit

Saksan Munchenissä järjestetyt Oktoberfestit ovat muiden olutfestivaalien joukossa kokonsa puolesta aivan omaa luokkaansa. Festivaaleilla vierailee vuosittain yli kuusi miljoonaa oluen ystävää – tai oluen ystävien ystävää.

Humalaiset maailmalla

Alkoholia juodaan ympäri maailmaa ja koko ajan peräti 0,7 prosenttia maailman väestöstä on humalassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tälläkin hetkellä peräti 50 miljoonaa ihmistä on alkoholin vaikutuksen alaisena.

Korkein ikäraja

Muutaman muun valtion ohella Yhdysvalloissa on maailman korkein ikäraja alkoholin nauttimiselle. Valtameren toisella puolen alkoholia saa nauttia laillisesti, kun on yltänyt 21 vuoden ikään. Tietyissä valtioissa alkoholin nauttiminen on sallittua jo 16-vuotiaana.

Lähteet: ebaumsworld.com, list25.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja