Huippukokki Jyrki Sukula on nimetty vuoden 2015 terveysvaikuttajaksi.
Sydänliitto ja Diabetesliitto ovat nimenneet Jyrki Sukulan vuoden terveysvaikuttajaksi. Liitot perustelevat valintaansa sillä, että Sukula on tehnyt työtä ruoan hyvän laadun ja viihtyisän syömisen eteen.
Terveellistä ja herkullista ruokaa
Sydänliitto ja Diabetesliitto perustelevat, että Sukula osoittaa omalla toiminnallaan, että terveellisyys ja ruoasta nauttiminen kuuluvat yhteen. Sukula perustellaan ansaitsevan maininnan myös laadukkaan kouluruokailun puolestapuhujana.
– Ruoan valmistuksessa Sukula korostaa ruoan raaka-aineiden omia makuja, ohjaa maustamisen taitoihin ja suolaamisen vähentämiseen. Hän tekee niin kuin opettaa ja on avoimesti kertonut suolapitoisuuden vähentyneen omissa resepteissään alle puoleen, Sydänliitosta ja Diabetesliitosta kerrotaan.
LUE MYÖS: Suolat vertailussa – millaista suolaa kannattaa käyttää ruoanlaitossa?
Lähde: Sydänliitto