Huima vaikutus: Älä tee tätä juomamokaa talvella

vesi
Shutterstock

Vesipulloa ei kannata unohtaa talvellakaan.

Kylmän kelin haittapuolet näkyvät esimerkiksi kuivassa, kutisevassa ihossa ja rohtuneissa huulissa. Vaikka rasvaisit ihoa kuinka, suurin ongelma ihon kuivuuteen voi kuitenkin olla nestehukassa.

Vaikka vain kävisit asioilla, menetät nestettä koko ajan hikoillessasi talvivaatteiden alla. Kannattaakin pitää huoli nesteytyksestä, sillä se vähentää ihon kuivuutta ja auttaa huuhtelemaan elimistöstä myrkkyjä vähentäen näin riskiä sairastua flunssaan. 

Jos ajatus jääkylmästä vesilasillisesta tuntuu talvella oudolta, kokeile seuraavia keinoja lisätäksesi nesteytystä.

Syö liemipohjaisia keittoja

Liemipohjaiset keitot ovat vähäkalorinen ja nesteyttävä vaihtoehto! Vihannes-, linssi- ja minestronekeitot ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

Juo yrttiteetä

Sen sijaan, että kumoaisit kahvia kurkkuusi tai joisit runsaskalorisia kaakaojuomia, kokeile yrttiteetä. Kuuma vesi pitää sinut nesteytettynä ja teen antioksidanttiset ominaisuudet estävät soluvaurioita.

Juo "talvivettä"

Koska kylmä vesi ei välttämättä ole miellyttävin vaihtoehto kylmillä keleille, kannattaa kokeilla veden lämmittämistä. Laita lämpimän veden joukkoon hedelmäviipaleita ja kanelitikkuja. Tämä talvivesi sopii täydellisesti juhlapyhille!

Syö enemmän vihanneksia

Useimmat hedelmät ja vihannekset ovat 90-prosenttisesti vettä, joten suositellut viisi annosta päivässä vaikuttavat merkittävästi nesteytykseesi.

Kaliumpitoiset ruoat

Banaani ei ehkä kuulosta kylmän kelin ruoalta, mutta sen sisältämä kalium auttaa kuljettamaan vettä elimistön läpi. Lehtikaali ja bataatti ovat myös hyviä, kaliumpitoisia ruokia.

LUE MYÖS:

Lähde: Daily Meal

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja