Huima vaikutus: Älä tee tätä juomamokaa talvella

vesi
Shutterstock

Vesipulloa ei kannata unohtaa talvellakaan.

Kylmän kelin haittapuolet näkyvät esimerkiksi kuivassa, kutisevassa ihossa ja rohtuneissa huulissa. Vaikka rasvaisit ihoa kuinka, suurin ongelma ihon kuivuuteen voi kuitenkin olla nestehukassa.

Vaikka vain kävisit asioilla, menetät nestettä koko ajan hikoillessasi talvivaatteiden alla. Kannattaakin pitää huoli nesteytyksestä, sillä se vähentää ihon kuivuutta ja auttaa huuhtelemaan elimistöstä myrkkyjä vähentäen näin riskiä sairastua flunssaan. 

Jos ajatus jääkylmästä vesilasillisesta tuntuu talvella oudolta, kokeile seuraavia keinoja lisätäksesi nesteytystä.

Syö liemipohjaisia keittoja

Liemipohjaiset keitot ovat vähäkalorinen ja nesteyttävä vaihtoehto! Vihannes-, linssi- ja minestronekeitot ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

Juo yrttiteetä

Sen sijaan, että kumoaisit kahvia kurkkuusi tai joisit runsaskalorisia kaakaojuomia, kokeile yrttiteetä. Kuuma vesi pitää sinut nesteytettynä ja teen antioksidanttiset ominaisuudet estävät soluvaurioita.

Juo "talvivettä"

Koska kylmä vesi ei välttämättä ole miellyttävin vaihtoehto kylmillä keleille, kannattaa kokeilla veden lämmittämistä. Laita lämpimän veden joukkoon hedelmäviipaleita ja kanelitikkuja. Tämä talvivesi sopii täydellisesti juhlapyhille!

Syö enemmän vihanneksia

Useimmat hedelmät ja vihannekset ovat 90-prosenttisesti vettä, joten suositellut viisi annosta päivässä vaikuttavat merkittävästi nesteytykseesi.

Kaliumpitoiset ruoat

Banaani ei ehkä kuulosta kylmän kelin ruoalta, mutta sen sisältämä kalium auttaa kuljettamaan vettä elimistön läpi. Lehtikaali ja bataatti ovat myös hyviä, kaliumpitoisia ruokia.

LUE MYÖS:

Lähde: Daily Meal

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.