Huikeaa keittiötiedettä: Näin teet itse limua!

sitruunalimu
Shutterstock

Kotikeittiössä voi pitää välillä hauskaakin. Kokeile Buzzfeedin syötäviä ja juotavia tiedekokeiluja!

Keittiössä käytetyt ainesosat käyttäytyvät joskus keskenään hassusti. Buzzfeed on listannut videollaan neljä erilaista, hauskaa niksiä, joita kotikokki voi testata omassa keittiössään.

Osaatko esimerkiksi valmistaa kermasta voita? Tarvitset vain kuohukermaa ja muovisen, kannellisen astian. Kaada noin 2,5 desilitraa kermaa purkkiin ja laita kansi kiinni. Ravista, kunnes kerma on liian paksua ravistettavaksi. Ravistelu aiheuttaa sen, että kerman rasva ja proteiini yhdistyvät ja se muuttuu kiinteäksi. Käytä vispilää tai haarukkaa sekoittaaksesi kerman loppuun asti voiksi. Kun löydät purkista keltaisia möykkyjä, on voi valmista.

Miten sitten valmistat sitruunalimua itse? Tarvitset sitruunanpuristimen, ruokasoodaa, sokeria, vettä ja sitruunoita. Purista ensin muutamasta sitruunasta mehut. Sekoita neljä teelusikallista sokeria kylmään veteen. Vettä tulisi olla saman verran kuin mehuakin. Lisää yksi teelusikallinen ruokasoodaa mehun joukkoon. Sekoita ja yhdistä sokeriveteen. Sitruunamehun ja ruokasoodan yhdistelmä saa aikaan hiilidioksidia ja näin sitruunajuomaan muodostuu kuplia.

Buzzfeedin videolta löydät vinkit myös kerrostetun shotin ja jäätelön tekoon!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Buzzfeed

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja