Huikeaa keittiötiedettä: Näin teet itse limua!
Kotikeittiössä voi pitää välillä hauskaakin. Kokeile Buzzfeedin syötäviä ja juotavia tiedekokeiluja!
Keittiössä käytetyt ainesosat käyttäytyvät joskus keskenään hassusti. Buzzfeed on listannut videollaan neljä erilaista, hauskaa niksiä, joita kotikokki voi testata omassa keittiössään.
Osaatko esimerkiksi valmistaa kermasta voita? Tarvitset vain kuohukermaa ja muovisen, kannellisen astian. Kaada noin 2,5 desilitraa kermaa purkkiin ja laita kansi kiinni. Ravista, kunnes kerma on liian paksua ravistettavaksi. Ravistelu aiheuttaa sen, että kerman rasva ja proteiini yhdistyvät ja se muuttuu kiinteäksi. Käytä vispilää tai haarukkaa sekoittaaksesi kerman loppuun asti voiksi. Kun löydät purkista keltaisia möykkyjä, on voi valmista.
Miten sitten valmistat sitruunalimua itse? Tarvitset sitruunanpuristimen, ruokasoodaa, sokeria, vettä ja sitruunoita. Purista ensin muutamasta sitruunasta mehut. Sekoita neljä teelusikallista sokeria kylmään veteen. Vettä tulisi olla saman verran kuin mehuakin. Lisää yksi teelusikallinen ruokasoodaa mehun joukkoon. Sekoita ja yhdistä sokeriveteen. Sitruunamehun ja ruokasoodan yhdistelmä saa aikaan hiilidioksidia ja näin sitruunajuomaan muodostuu kuplia.
Buzzfeedin videolta löydät vinkit myös kerrostetun shotin ja jäätelön tekoon!
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
Lähde: Buzzfeed
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa