Huikea vuosipalkka ja työsuhde-etuja – onko tässä jokaisen oluen ystävän unelmatyö?

olut (2)
Shutterstock

Smithsonian museo hakee palkkalistoilleen oluthistorioitsijaa, jonka tehtävänä on tuntea oluet ja niiden historia läpikotaisin.

Miltä kuulostaisi, jos saisit 64 650 dollarin vuosipalkan ja lukuisat työsuhde-edut siitä hyvästä, että tutkit ja dokumentoit oluen historiaa ja mitä todennäköisimmin myös juot olutta? Smithsonian museo etsii oluthistorioitsijaa osana ruokahistoriaprojektiaan.

Virallisesti työnkuva ei sisällä oluen juomista. Valituksi tulevalta henkilöltä vaaditaan innostusta ja taitoa koota yhteen Yhdysvaltain panimoperinnettä, ja hänellä on oltava akateemisia näyttöjä. Thrillist-sivusto kuitenkin vitsailee ilmoituksen olevan pelkkää sanahelinää ja käytännössä työn olevan matkustelua ja oluen maistelua ympäri maan, koska mikäpä olisi parempi tapa perehtyä oluisiin kuin juoda niitä?

Lienee arvattavissa, että valittava henkilö tulee varmasti olemaan tyytyväinen uuteen työhönsä. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.