HS: Suomalaisten suosikkioluet asiantuntijoiden makutestissä: Halpismerkki voitti – jumbosijalla Lapin Kulta

Olut alkoholi kauppa marketti market
Kuvituskuva: Oluttölkkejä kaupassa. Lehtikuva

Helsingin Sanomien asiantuntijaraati arvioi sokkotestissä markettien vaaleat lager-oluet.

Helsingin Sanomien järjestämässä oluttestissä ruokakauppojen ”perusoluita” maistelivat olutasiantuntijat. Mukana olivat eläkkeellä olevat panimomestarit Ilkka Hyttinen ja Kimmo Jääskeläinen, olutkouluttaja Mikko Salmi, olutsommelier Olli Majanen sekä toimittaja Jussi Rokka.

HS-olutmakutestin TOP 3:

1. Kotimaista (Olvi)
2. Aura (Hartwall)
3. Karjala III (Hartwall)

Oluttestiin valittiin kotimaisia suomalaisten suosikkioluita, joiden litrahinta on alle 3,80 euroa. Sokkomakutestissä oli mukana 12 olutta ja voittajaksi selviytyi hieman yllättäen Olvin valmistama S-ryhmän Kotimaista-olut. Raati myönsi voittajaoluelle peräti neljä tähteä ja kehui muun muassa sen hyvää vaahtoa, raikkautta, tasapainoisuuta ja ryhdikkyyttä.

–   Tumma kullanväri, hyvä vaahto. Tuoksussa karamellimallasta ja kukkaisia humalan aromeja. Napakan ryhdikäs maku painottuu mehukkaasti maltaaseen. Kuiva ja oljenkarhea jälkimaku. Hyvä esimerkki tästä tyylilajista, Kotimaista-olutta kuvaillaan Helsingin Sanomien testissä.

Jumbosijalle Helsingin Sanomien oluttestissä jäi Lapin Kulta, joka sai raadilta vain yhden tähden.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja