HS: Näitä kananmunia ravitsemusterapeutti suosittelee: ”Saattavat olla vähän muita terveellisempiä”

shutterstock_274270466

Ravitsemusterapeutti Patrik Borg kertoi Helsingin Sanomille, että tietynlaiset kananmunat saattavat olla muita kananmunia terveellisempiä.

Kananmunia on tänä päivänä ruokakaupoissa tarjolla lukuisia eri laatuja, mutta kuinka valikoida kattavasta valikoimasta se terveellisin vaihtoehto?

Kananmunien rasvahappopitoisuuksissa on eroja

Ravitsemusterapeutti Patrik Borg suosittelee valitsemaan hyllystä erityisen paljon terveellisiä omega3-rasvahappoja sisältäviä kananmunia, jos niitä on tarjolla.

TIESITKÖ? Yksi omega-muna sisältää 450 mg (23 % päivittäisestä tarpeesta) omega3-rasvahappoja, kun muut munat sisältävät 70 mg (3 % päivittäisestä tarpeesta) omega3-rasvahappoja.

– Omega-munat saattavat olla vähän muita terveellisempiä, mutta erot ovat hyvin pieniä, Borg kertoo Helsingin Sanomille.

Terveellisyyden nimissä Borg ei kuitenkaan suosittele ahmimaan useita kananmunia päivässä, vaan pitää sopivana viikoittain nautittuna määränä 2–3 kananmunaa. Takavuosien kolesterolivaroittelut voi kuitenkin hänen puolestaan unohtaa.

– Ei pidä erehtyä syömään terveellisinä pitämiään munia kaksin käsin, vaan muistaa kohtuus tässäkin asiassa, Borg toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja