HS: Fanta ei olekaan Suomessa samaa kuin muualla

fanta
Jos Fanta maistuu Italian reissulla paremmalta, siihen on järkeenkäypä syy. Shutterstock

Laadukkaalla ruoalla ylpeilevät suomalaiset lipittävät laimeampaa Fantaa kuin italialaiset kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat kirjoitti lauantaina itäisessä Euroopassa myytävän ruoan heikommasta laadusta verrattuna lännessä saman nimen alla myytäviin tuotteisiin. Jäsenmaiden valituksen myötä EU-komissio pohtii nyt yhteistä ruoan laatumittaristoa.

Yhteiset laatuvaatimukset olisivat suomalaistenkin kuluttajien etu. Helsingin Sanomien oman selvityksen mukaan Suomessakin myydään tuotteita, joiden laatu ei vastaa muiden maiden vastaavien tuotteiden laatua.

Yksittäisistä tuotteista Helsingin Sanomat mainitsee Fantan, jonka Suomessa myytävässä versiossa on 4,5 prosenttia appelsiinimehua verrattuna Italian 12 prosenttiin. Appelsiinimehua on Suomi-Fantassa korvattu väreillä ja aromeilla.

Juttua oikaistu 20.10.2017. Toisin kuin aiemmin kirjoitimme, Mars-patukan koostumus ei merkittävästi eroa Australiassa myytävästä Mars-patukasta. Meillä patukassa maitosuklaata sekä nugaata on 40 prosenttia maitosuklaata, 32 prosenttia ja pehmeää 27 prosenttia. Australiassa Mars-patukassa on 40 prosenttia maitosuklaata, 33 prosenttia nugaata ja 27 prosenttia karamellia. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!