Hjallis Harkimo syö joka joulu tätä erikoislaatuista kalaherkkua: "Ihan sairaan hyvää"

Näin syntyy Hjallis Harkimon joulupöydän lipeäkala 0:57 Näin syntyy Hjallis Harkimon joulupöydän lipeäkala
"Se on ihan sairaan hyvää!" – videolla Hjallis kertoo, miten lipeäkala tehdään Harkimoiden tapaan ja miksi herkku jäi yksi joulu kokonaan syömättä.

Hjallis Harkimon joulupöydässä on aina syöty erikoislaatuista lipeäkalaherkkua. Presidenttiehdokkaat paljastavat joulupöytänsä suosikkiherkut Mika Tommolan haastattelussa.

Vaaleihin Tommolan kanssa -sarjassa kevennyksistä tuttu Mika Tommola haastattelee presidenttiehdokkaat. Ohjelmassa ja sen kulisseissa ehdokkaat kertovat myös omista jouluperinteistään ja suosikkijouluruoistaan.

Hjallis Harkimo kertoo syövänsä joka joulu perheen perinteikästä lipeäkalaherkkua.

– Ensin keität lipeäkalan, sitten laitat siihen valkokastiketta, pippuria ja suolaa, sinappia ja voisulaa. Sitten sekoitat sen kaiken survottujen perunoiden kanssa. Se on ihan sairaan hyvää, Harkimo kertoo Tommolalle.

Harkimo ei voisi syödä lipeäkalaa sellaisenaan, mutta tässä muodossa kalasta tulee kuitenkin todella hyvää.

– Kannattaa kokeilla. Se on isoisältäni joskus Viipurista saatu resepti. Olemme syöneet tätä koko elämämme aina joka joulu. 

Yhtenä jouluna Hjallis Harkimolta jäi kuitenkin poikkeuksellisesti lipeäkala syömättä. Katso yllä olevalta videolta, miksi perinneherkkua ei joulupöytään saatu. 

Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelman kaikki jaksot nähtävissä MTV Katsomossa 20. joulukuuta.

Tee MTV:n vaalikone tästä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat