Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hittituote Amerikassa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä vihannesta kokonaan?

Parsakaaliin ei Suomessa jätetä usein lehtiä ollenkaan, vaikka ne olisivat terveellistä herkkua.
Parsakaaliin ei Suomessa jätetä usein lehtiä ollenkaan, vaikka ne olisivat terveellistä herkkua.Colourbox
Julkaistu 20.09.2015 08:01

MTV LIFESTYLE

Suomessa parsakaalin lehtiä ei tavallisesti hyödynnetä ruoanlaitossa, vaikka ne ovat erityisen terveellistä herkkua.

Parsakaalin ja kukkakaalin kohdalla lehdet ja varret saavat usein kyytiä, kun ryhdytään ruoanlaittopuhteisiin. Eritoten parsakaalin kohdalla tästä tavasta kannattaisi kuitenkin luopua, sillä parsakaalin lehdet ovat hyvin terveellisiä – eivätkä siis suinkaan kuulu roskikseen.

Parsakaalin lehdet ovat nousseet Amerikassa niin trendikkääksi herkuksi, että niitä myydään tietyissä paikoissa erikseen. Jää nähtäväksi, nouseeko innostus parsakaalin lehtiä kohtaan Suomessakin sille tasolle, että niitä otetaan myyntiin tavallisiin ruokakauppoihin.

Kalsiumia sekä A- ja K-vitamiinia

Parsakaalin lehdissä on kalsiumia jopa enemmän kuin kauan hehkutetussa lehtikaalissa. Parsakaalin lehdet sisältävät yhtä paljon A-ja K-vitamiinia kuin lehtikaali.

Monikäyttöinen herkku

Terveellisyyden lisäksi parsakaalin lehdissä on se hyvä puoli, että sitä on helppo hyödyntää erilaisissa ruoissa. Erityisen hyvin parsakaalin lehdet sopivat salaatteihin ja smoothieihin.

Lähde: purewow.com

Lisää aiheesta:

Ruokakaupan edulliset terveyspommit! Asiantuntija kehottaa ostamaan juuri nyt: "Kannattaa suosia"Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse tämä – lääkäri perustelee, miksiMoni ei ole tajunnut käyttää ruokakaupan edullista herkkua: "Ehdottomasti lautaselle roskiksen sijaan!"Vain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinSuomalaiset syövät näitä terveyspommeja vain pari kiloa vuodessa, vaikka ne ovat edullisiakin: "Eivät sisällä rasvaa ja hiilihydraattejakin niissä on erityisen vähän"”Uskomatonta tuhlausta ja tietämättömyyttä!” – heittävätkö suomalaiset todella roskiin tämän syömäkelpoisen ruoan?
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt