Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hittituote Amerikassa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä vihannesta kokonaan?

Parsakaaliin ei Suomessa jätetä usein lehtiä ollenkaan, vaikka ne olisivat terveellistä herkkua.Colourbox
Julkaistu 20.09.2015 08:01

MTV LIFESTYLE

Suomessa parsakaalin lehtiä ei tavallisesti hyödynnetä ruoanlaitossa, vaikka ne ovat erityisen terveellistä herkkua.

Parsakaalin ja kukkakaalin kohdalla lehdet ja varret saavat usein kyytiä, kun ryhdytään ruoanlaittopuhteisiin. Eritoten parsakaalin kohdalla tästä tavasta kannattaisi kuitenkin luopua, sillä parsakaalin lehdet ovat hyvin terveellisiä – eivätkä siis suinkaan kuulu roskikseen.

Parsakaalin lehdet ovat nousseet Amerikassa niin trendikkääksi herkuksi, että niitä myydään tietyissä paikoissa erikseen. Jää nähtäväksi, nouseeko innostus parsakaalin lehtiä kohtaan Suomessakin sille tasolle, että niitä otetaan myyntiin tavallisiin ruokakauppoihin.

Kalsiumia sekä A- ja K-vitamiinia

Parsakaalin lehdissä on kalsiumia jopa enemmän kuin kauan hehkutetussa lehtikaalissa. Parsakaalin lehdet sisältävät yhtä paljon A-ja K-vitamiinia kuin lehtikaali.

Monikäyttöinen herkku

Terveellisyyden lisäksi parsakaalin lehdissä on se hyvä puoli, että sitä on helppo hyödyntää erilaisissa ruoissa. Erityisen hyvin parsakaalin lehdet sopivat salaatteihin ja smoothieihin.

Lähde: purewow.com

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset