Hittituote Amerikassa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä vihannesta kokonaan?

Parsakaaliin ei Suomessa jätetä usein lehtiä ollenkaan, vaikka ne olisivat terveellistä herkkua. Colourbox

Suomessa parsakaalin lehtiä ei tavallisesti hyödynnetä ruoanlaitossa, vaikka ne ovat erityisen terveellistä herkkua.

Parsakaalin ja kukkakaalin kohdalla lehdet ja varret saavat usein kyytiä, kun ryhdytään ruoanlaittopuhteisiin. Eritoten parsakaalin kohdalla tästä tavasta kannattaisi kuitenkin luopua, sillä parsakaalin lehdet ovat hyvin terveellisiä – eivätkä siis suinkaan kuulu roskikseen.

Parsakaalin lehdet ovat nousseet Amerikassa niin trendikkääksi herkuksi, että niitä myydään tietyissä paikoissa erikseen. Jää nähtäväksi, nouseeko innostus parsakaalin lehtiä kohtaan Suomessakin sille tasolle, että niitä otetaan myyntiin tavallisiin ruokakauppoihin.

Kalsiumia sekä A- ja K-vitamiinia

Parsakaalin lehdissä on kalsiumia jopa enemmän kuin kauan hehkutetussa lehtikaalissa. Parsakaalin lehdet sisältävät yhtä paljon A-ja K-vitamiinia kuin lehtikaali.

Monikäyttöinen herkku

Terveellisyyden lisäksi parsakaalin lehdissä on se hyvä puoli, että sitä on helppo hyödyntää erilaisissa ruoissa. Erityisen hyvin parsakaalin lehdet sopivat salaatteihin ja smoothieihin.

Lähde: purewow.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja