Hittituotteeksi 1990-luvulla noussut Aromipesä elää monen muistoissa, ja klassikkotuotetta on vielä tänä päivänäkin saatavilla, mutta mistä ajatus Aromipesästä aikoinaan lähti?
Makuja.fi haastatteli Aromipesän keksijää, Passeli-yritysohjelmistoistakin tunnettua Heikki Taipaletta, jonka päässä idea lämpöä eristävästä, helposta kokkausmenetelmästä aikoinaan syntyi. Aromipesän "isä" kertoo, että kaiken takana on vanha kirja, joka kertoi vanhasta tavasta hauduttaa ruokia heinälaatikossa.
LUE MYÖS: Missä se on nyt? Ilmiöksi noussut Aromipesä tekee paluun
Ruokaa haudutettiin heinälaatikoissa jo 1900-luvun alussa
Taipale kertoi haastattelussa saaneensa vuosia sitten käsiinsä keittokirjan vuodelta 1914. Kirja keskittyi resepteihin, jotka toteutettiin heinälaatikossa hauduttamalla.
– Kirja kertoi siitä, kuinka ruoat tuli hauduttaa heinälaatikossa. Aikoinaan oli yleinen tapa kääriä ruoat heinään ja hauduttaa niitä laatikossa, Taipale kertoo.
Idea nykyaikaisesta heinälaatikossa kypsyi idealistin mielessä, ja Aromipesä oli syntynyt.
– Siitä se idea lähti, Taipale kertoo.
Usko tuotteeseen oli heti aluksi vankka
Kun ensimmäinen Aromipesä valmistui, Taipale oli varma siitä, että tuote tulee menestymään. Vuodet osoittivat, että hän oli oikeassa, ja suomalaiset ostivat ajatuksen helposta ja turvallisesta tuotteesta, joka haudutti ruokia pitkään.

