Hittikahvi rantautui Suomeen: Uskallatko maistaa nitrokahvia?

nitrokahvi
Nitrokahvin pinnalle muodostuu täyteläinen vaahto. MTV

Maailmalla jo muutaman vuoden villinnyt nitrokahvi on vihdoin rantautunut myös Suomeen. 

MTV:n Makuja.fi -ruokasivusto pääsi tutustumaan nitrokahviin Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Fastfood & Cafe ja Ravintola 2017 -messuilla. Nitrokahvia oli tarjolla Löfbergs Lilan ständillä hanasta, joita ei vielä Suomessa ole kuin muutamia.

Trendikkääksi noussut kahvijuoma on saanut nimensä siitä, että siihen lisätään typpeä. Typpi on englanniksi nitrogen, josta vääntäytyy luonnollisesti nimi nitrokahvi.

Miksi kahviin sitten lisätään typpeä?

– Typpi tekee kahviin kuohun, vaahdon ja pehmeän maun, Löfbergs Lilan osastolta kerrotaan.

Typpi ei muuta kahvin ravintoarvoja millään lailla.

Vähäkalorinen juoma, joka nautitaan kylmänä

Kun nitrokahvi on valunut hanasta lasiseen espressokuppiin, sen annetaan seisoa muutaman minuutin ajan. Kun kahvin pintaan on muodostunut vaahto, se on valmis juotavaksi. Kahvi on kylmäuutettua eli se nautitaan kylmänä.

Makuja.fi maistoi nitrokahvia messuilla ja se oli toden totta täyteläistä. Juoma sopii hyvin niille, jotka pitävät muutenkin kylmistä kahvijuomista.

Makuja.fi kertoi jo vuonna 2015 nitrokahvin suosiosta maailmalla. Nitrokahvissa on kaloreita vain muutama, sillä sen joukkoon ei kuulu lisätä lainkaan maitoa, kermaa tai sokeria. Kupillinen kahvia sisältää kahvilaadusta ja uuttamistavasta riippuen maksimissaan kymmenisen kilokaloria.

Nitrokahvilaitteita on Suomessa vasta muutama. Tulevaisuudessa nitrokahvia voi kuitenkin olla saatavilla laajemminkin kahviloista ympäri Suomen. 

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja