Hermolääke, joka paransi riippuvuudet – tätä et tiennyt Coca-Colasta

Coca-Cola
Coca-Colaa pidettiin pitkään lääkkeenä.

Coca-Colaa alettiin myydä Amerikassa vuonna 1886 nimellä Fountain Syrup (lähdesiirappi). Nykyään Coca-Colan osuus virvoitusjuomamarkkinoista on 40 prosenttia.

Coca-Colaa saa melkein joka puolelta maailmaa. Ainoat maat, joista sitä ei voi laillisesti ostaa ovat Pohjois-Korea ja Kuuba. Coca-Cola on myös maailman toiseksi tunnetuin sana, heti sanan "ok" jälkeen.

1. Coca-Cola keksittiin lääkkeeksi

Kun Coca-Cola tuli markkinoille 1880-luvulla, sitä markkinoitiin lääkkeenä hermoille. Lääke oli tarkoitettu modernin yhteiskunnan murheiden hoitoon. Yhä useammilla ihmisillä oli neuroottisia ja psykosomaattisia oireita, joihin Coca-Cola tarjosi apua.

2. Coca-Colaa saa yli 200 maasta

Coca-Cola on maailman laajimmalle levinnyt tuote, jota myydään yli 200 maassa.

3. Coca-Colan sanottiin parantavan riippuvuutta

Aikanaan Coca-Colan pidettiin parantavan oopium- ja morfiiniriippuvuutta. Jopa lääkäri ja tutkija, psykoanalyysin kehittäjä, Sigmund Freud uskoi tähän. Freud jopa kertoi Coca-Colan auttavan häntä masennuskausina ja lisäävän sukupuoliviettiä.

4. Cola viittaa pähkinään

Coca-Colan loppuosa viittaa kolapähkinään. Kolapähkinä on alun perin Afrikasta, jossa sitä on käytetty lääkeaineena sen kofeiinin vuoksi.

5. Alkuperäinen resepti on peräisin viinistä

Coca-Colan resepti pohjautuu cola-viiniin. Kieltolaki ja raittiusliike Amerikassa saivat päättäjät muuttamaan Coca-Colan alkoholittomaksi.

 Lähde: Foxnews.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja