Mainos

Hermolääke, joka paransi riippuvuudet – tätä et tiennyt Coca-Colasta

Coca-Colaa alettiin myydä Amerikassa vuonna 1886 nimellä Fountain Syrup (lähdesiirappi). Nykyään Coca-Colan osuus virvoitusjuomamarkkinoista on 40 prosenttia.

Coca-Colaa saa melkein joka puolelta maailmaa. Ainoat maat, joista sitä ei voi laillisesti ostaa ovat Pohjois-Korea ja Kuuba. Coca-Cola on myös maailman toiseksi tunnetuin sana, heti sanan "ok" jälkeen.

1. Coca-Cola keksittiin lääkkeeksi

Kun Coca-Cola tuli markkinoille 1880-luvulla, sitä markkinoitiin lääkkeenä hermoille. Lääke oli tarkoitettu modernin yhteiskunnan murheiden hoitoon. Yhä useammilla ihmisillä oli neuroottisia ja psykosomaattisia oireita, joihin Coca-Cola tarjosi apua.

2. Coca-Colaa saa yli 200 maasta

Coca-Cola on maailman laajimmalle levinnyt tuote, jota myydään yli 200 maassa.

3. Coca-Colan sanottiin parantavan riippuvuutta

Aikanaan Coca-Colan pidettiin parantavan oopium- ja morfiiniriippuvuutta. Jopa lääkäri ja tutkija, psykoanalyysin kehittäjä, Sigmund Freud uskoi tähän. Freud jopa kertoi Coca-Colan auttavan häntä masennuskausina ja lisäävän sukupuoliviettiä.

4. Cola viittaa pähkinään

Coca-Colan loppuosa viittaa kolapähkinään. Kolapähkinä on alun perin Afrikasta, jossa sitä on käytetty lääkeaineena sen kofeiinin vuoksi.

5. Alkuperäinen resepti on peräisin viinistä

Coca-Colan resepti pohjautuu cola-viiniin. Kieltolaki ja raittiusliike Amerikassa saivat päättäjät muuttamaan Coca-Colan alkoholittomaksi.

 Lähde: Foxnews.com

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja