Henri Alénin hulvaton keskustelunavaus: "Raejuusto on jauhettua muumia"

Muumipeikko ja raejuusto
Lapsille ei välttämättä kannata kertoa vitsiä siitä, että raejuusto on jauhettua muumia. Lehtikuva, Colourbox

Tiesitkö, että raejuusto on jauhettua muumia, ja mustamakkara on jääkarhun kakkaa? Hauska keskustelu lapsille kerrotuista tarinoista herättää Twitterissä huomiota.

Huippukokki Henri Alén aloitti Twitterissä huumoripitoisen keskustelun vinkatessaan, että kannattaa olla tarkkana, millaisia tarinoita lapsille kertoo eri ruokien taustoista. Huippukokki itse twiittasi pilke silmäkulmassa, että vitsi, jossa lapsille kerrotaan raejuuston olevan jauhettua muumia, ei saa välttämättä kovin positiivista vastaanottoa.

Alénin twiitin innoittamana myös muut innostuivat jakamaan vinkkejään siihen, millaisia tarinoita lapsille ei missään nimessä kannata kertoa ruoasta. 

– Ja toinen vinkki: "Mustamakkara on jääkarhun kakkaa." Ei toimi sekään, Jani Turku vinkkaa Twitterissä Alénin aloittaman keskustelun jatkeeksi.

Myös viittaus lasten suosikkiin, tunnetussa joululaulussa seikkailevaan Petteri Punakuonoon todettiin toimimattomaksi.

– Ei myöskään "maista nyt, se on Petteriä!" poronkäristyksen ääressä, Mikko Meriläinen toteaa.

Niin ikään Aku Ankan rinnastaminen kuuluisaan kiinalaiseen herkkuun tyrmättiin toimimattomana.

– Toimii siis yhtä hyvin, kun syö ankkaa kiinalaisessa ja sanoo, että se on Akun kylkeä. Sama koiran ja Hessu Hopon kanssa, Tomppa R. vinkkaa.

Lähde: Twitter

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!