Henri Alénin hulvaton keskustelunavaus: "Raejuusto on jauhettua muumia"

Muumipeikko ja raejuusto
Lapsille ei välttämättä kannata kertoa vitsiä siitä, että raejuusto on jauhettua muumia. Lehtikuva, Colourbox

Tiesitkö, että raejuusto on jauhettua muumia, ja mustamakkara on jääkarhun kakkaa? Hauska keskustelu lapsille kerrotuista tarinoista herättää Twitterissä huomiota.

Huippukokki Henri Alén aloitti Twitterissä huumoripitoisen keskustelun vinkatessaan, että kannattaa olla tarkkana, millaisia tarinoita lapsille kertoo eri ruokien taustoista. Huippukokki itse twiittasi pilke silmäkulmassa, että vitsi, jossa lapsille kerrotaan raejuuston olevan jauhettua muumia, ei saa välttämättä kovin positiivista vastaanottoa.

Alénin twiitin innoittamana myös muut innostuivat jakamaan vinkkejään siihen, millaisia tarinoita lapsille ei missään nimessä kannata kertoa ruoasta. 

– Ja toinen vinkki: "Mustamakkara on jääkarhun kakkaa." Ei toimi sekään, Jani Turku vinkkaa Twitterissä Alénin aloittaman keskustelun jatkeeksi.

Myös viittaus lasten suosikkiin, tunnetussa joululaulussa seikkailevaan Petteri Punakuonoon todettiin toimimattomaksi.

– Ei myöskään "maista nyt, se on Petteriä!" poronkäristyksen ääressä, Mikko Meriläinen toteaa.

Niin ikään Aku Ankan rinnastaminen kuuluisaan kiinalaiseen herkkuun tyrmättiin toimimattomana.

– Toimii siis yhtä hyvin, kun syö ankkaa kiinalaisessa ja sanoo, että se on Akun kylkeä. Sama koiran ja Hessu Hopon kanssa, Tomppa R. vinkkaa.

Lähde: Twitter

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja