Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén hehkuttaa unohdettua perinneherkkua: "Superhalpaa ja ravitsevaa"

Veriletut ovat klassikkoruokaa, joka on painunut hieman unohduksiin.
Veriletut ovat klassikkoruokaa, joka on painunut hieman unohduksiin.Shutterstock
Julkaistu 20.04.2015 11:03
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Moni perinneherkku on jäänyt suomalaisilta unholaan, mutta mitä klassikkoruokaa huippukokki Henri Alén toivoisi valmistettavan suomalaiskodeissa useammin? Makuja.fi otti selvää.

Kotiruokaresepteihin keskittyvän Vuoden keittokirja -teoksen (Readme, 2015) julkaissut Henri Alén on pahoillaan siitä, etteivät suomalaiset valmista verilettuja enää samaan tapaan kuin ennen vanhaan. Verilettujen puolesta puhuu huippukokin mukaan niiden maun lisäksi alhainen hinta ja terveellisyys.

– Mielestäni veriletut ovat selkeästi aliarvostettuja. Ne on niin helppo tehdä. Verta pitäisi vaan saada kaupoista paremmin, Alén toteaa.

Halpa ja ravitseva raudanlähde

Huippukokki huomauttaa, että myös lapset pitävät yleensä veriletuista. Jos lapsilla maistattaa ensimmäistä kertaa verilettuja, ei Alén suosittele kuitenkaan välttämättä paljastamaan heti lapsille sitä, mitä kaikkea tarjoillut letut sisältävät.

– Superhalpaa ja ravitsevaa raudanlähdettä ei  ole kuitenkaan kovin helppo löytää ruokatuotteista. Täydellistä ruokaa, Alén toteaa.

Verilettuja vohveleina

Vohvelirauta on muodostunut yhdeksi Alénin keittiön luottotuotteista. Klassikkolaitteelle voi löytyä yllättävän paljon käyttöä, kun mitään mielen avoimena. Alén itse paistaa jopa veriletut vohveliraudalla pannun sijaan.

– Olen niin laiska, että teen vohveleina ne, Alén kertoo.

Vohveliraudalla paistamisessa on monta erityisen hyvää puolta verrattuna pannulla paistamiseen.

– Kun paistaa vohveliraudalla, niin se ei sotke, eikä räiski – ja ne ovat heti valmiina, huippukokki vinkkaa.

Lisää aiheesta:

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon paistinpannuista: "Sellaista ei ole olemassakaan"Mitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksenSuosikkituote ei vakuuttanut huippukokki Henri Alénia: "Kuin lasin vettä olisi juonut"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 30.11.19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • 30.11.17:15
    Ruoka

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus