Helsinkiläinen Spis on Vuoden ravintola 2015: "Todella ihana yllätys!"

Spis
Spis-ravintolan lohiannos tammikuulta 2015. MTV

Suomen Gastronomien Seura ry on valinnut helsinkiläisen ravintola Spisin Vuoden ravintolaksi 2015.

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2015 -tunnustuksen helsinkiläiselle, pohjoismaista ruokaa taiteilevalle Spis-ravintolalle. Spis on 18-paikkainen ravintola Helsingin Kasarmikadulla ja tunnetaan puhtaista pohjoismaisista raaka-aineistaan.

Ravintolan keittiöstä vastaavat Antero Aurivuo ja Perttu Jokinen. Salia hoitaa Jani Kinanen.

– Tämä oli todella ihana yllätys. Todella hienoa, että Gastronomien seura palkitsee meidät tällaisella hienolla kunnianosoituksella. Itse olen tiennyt tästä jo jonkun aikaa, ja on ollut vaikeuksia hillitä tunteita, ravintola Spisin keittiöpäällikkö Antero Aurivuo kommentoi Makuja.fi-sivustolle.

– Olemme kolme vuotta tehneet periksiantamatonta työtä. Vaikea sanoa, miksi titteli tuli tällä kertaa juuri meille. Moni hieno muu ravintola on saanut palkinnon ja tänä vuonna oli meidän vuoro. Olemme varmasti osanneet tehdä siis jotain oikein, Aurivuo jatkaa.

Pieni ja pippurinen Spis

Spisissä illallisen pääosassa ovat kasvikset ja ravintolassa ollaan panostettu myös artesaaniviineihin sekä pohjoismaiseen olutvalikoimaan.

– Käytämme puhtaita raaka-aineita ja koitamme saada kasviksista kaikki maut irti. Yritämme työstää kasvikset parhaimmalla tavalla. Kunnioitamme raaka-aineita ja tuotetta, joka päätyy lautaselle. Meillä on artesaaniviinejä ja panostamme nyt vielä enemmän olutvalikoimaan sekä kahveihin.

Miten pieni, 18-paikkainen ravintola sitten voi pärjätä nykyisessä taloustilanteessa, kun moni fine dining -ravintola on jo joutunut sulkemaan ovensa?

– Ehkä menestyksemme salaisuus on se pienuus juuri. Meillä on henkilöstökustannukset melko pienet, toimimme fiksusti ja meillä on hyvä tiimi. Vaikeaa on toki välillä ollut, mutta pyrimme toimimaan fiksusti, emmekä pröystäile. Hyvää pöhinää on ollut nyt tammi-helmikuussa, Aurivuo summaa.

Lue käyttäjien arvioita Spis-ravintolasta Eat.fi-sivustolta.

Suomen Gastronomien seura:

Suomen Gastronomien Seura on perinteikäs ruokaseura, johon kuuluu noin 300 hyvän ruoan ystävää. Seura pyrkii vaalimaan suomalaista ruuanlaittotaitoa sekä seuraa aktiivisesti kansainvälistä ruokamaailmaa. Seuran tavoitteena on suomalaisen ruuanvalmistustaidon kehittäminen ja kansainvälisen tunnettuuden lisääminen. Suomen Gastronomien Seura nimeää vuosittain myös Vuoden Ravintolan. Viime vuonna vuoden ravintolaksi valittiin helsinkiläinen ravintola Ask.

Aikaisemmat Vuoden ravintolat

2014 Ravintola Ask, Helsinki
2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki
2012 Ravintola Muru, Helsinki
2011 Ravintola C, Tampere
2010 Ravintola Juuri, Helsinki
2009 Ravintola OLO, Helsinki
2008 Ravintola Postres, Helsinki
2007 Ravintola Savoy, Helsinki
2006 Ravintola Demo, Helsinki
2005 Ravintola George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2001 G.W.Sundmans
2000 Chez Dominique
1999 Ravintola Savoy
1998 Kanavaranta
1996 Lyon
1994 Safka
1993 Pamir, Strand Inter-Continental
1992 Julia, Turku
1991 Lehtovaara
1990 Amadeus
1989 Ravintola Henrik´s, Tampere
1988 Ravintola Bellman
1987 Ravintola George
1986 Celine
1985 Palace Gourmet

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja