Helsinkiläinen karaokebaari yllättää – aikoo olla jatkossa auki vuorokauden ympäri

karaokebaari
Helsinkiläinen karaokebaarissa voi pian laulaa 24/7. Shutterstock

Aprillipäivänä helsinkiläinen karaokebaari Populus laajentaa aukioloaikojaan reilulla kädellä. Baari aikoo tästä päivämäärästä lähtien olla auki vuorokauden ympäri.

Helsingin Kalliossa baariin pääsee vaikka aamukuudelta, kun Populuksen historiallinen kokeilu astuu voimaan. Vaikka baari itsessään on auki vuorokauden ympäri, yläpuolella olevat asuinhuoneistot rajoittavat karaoken laulamista. Karaokea Populuksessa pääsee laulamaan sunnuntaista torstaihin kello 9–24 välillä, viikonloppuisin kahteen asti yöllä. 

– Nähtäväksi jää, miten asiakkaita riittää, mutta onhan se hienoa, että tällainen mahdollisuus ollaan saatu, Nina Populuksesta kertoo.

Populuksessa uskotaan, että asiakkaita riittää niin yön pikkutunneille kuin varhaisaamuun. Käyväthän ihmiset kaupassakin nykyisin vuorokauden ympäri. 

– Ihmisten rytmit ovat nykyisin niin erilaiset, ja töitä tehdään vuorokauden ympäri, joten miksei baariinkin voisi tulla aamusta. 

Aamuneljän jälkeen myydään teinilonkeroa 

Aivan koko yötä juomatarjoilu ei voi jatkua, sillä lain mukaan hanat on pistettävä kiinni aamuneljän ja aamuyhdeksän välille. Tänä aikana baarista saa kuitenkin tavalliseen tapaan alkoholittomia juomia, kuten teetä ja kahvia.

Talon lonkerosta baari aikoo muokata niin kutsutun teinilonkeroversion, eli myydä juomaa ilman giniä.

Populus on tiettävästi ensimmäinen baari, joka pitää ovensa auki vuorokauden ympäri, ja toimii näin ollen esimerkkinä muille baareille. Populuksesta uskotaan, että muutkin baarit uskaltautuvat avaamaan ovensa, kunhan ovat ensiksi nähneet, miten heillä sujuu. 

– Hirveä haloo tästä on tullut. Tämä on niin uusi juttu kaikille suomalaisille, Populuksesta kommentoidaan. 

Kyseessä ei kuitenkaan ole Populuksen puolelta pelkkä kokeilu, vaan mahdollisuuksien mukaan pysyvä ratkaisu. 

***

Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin? 9:00

Korjaus 5.3.2018 klo 7.47: Vaikka baari on auki 24/7, karaoken laulamista on rajoitettu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.