Helsinki jakaa 5 000 annosta raparperipiirakkaa – paljastaa nyt vuosikymmeniä vanhan piirakkaohjeen: Helppo, nopea ja maidoton!
Lauantaina 12.6.2021 vietetään taas Helsinki-päivää. Juhlapäivän kunniaksi Helsingissä herkutellaan perinteiseen tapaan raparperipiirakalla.
Helsinki-päivän pitkäikäisimpiin perinteisiin kuuluvat pormestarin aamukahvit, joissa helsinkiläisille on tarjottu kaupungin syntymäpäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Pormestarin aamukahveille Kaupungintaloon ei tänä vuonna päästä kokoontumaan, mutta perinteisellä reseptillä leivottua raparperipiirakkaa toimitetaan muun muassa kaupungin palvelukoteihin.
Raparperipiirakka on vakiintunut kaupungin syntymäpäiväleivonnaiseksi, sillä kesäkuu on tyypillisesti hyvää raparperikautta ja kotimaista raparperia on silloin runsaasti tarjolla.
Yhteensä Helsinki-päivän raparperipiirakkaa jaetaan 5170 annosta kaikkien Palvelukeskus Helsingin avoinna olevien toimipisteiden sekä monien yksityisten hoivakotien asukkaille ja henkilökunnalle. Lisäksi piirakkaa toimitetaan koronarokotuspisteiden henkilökunnalle sekä lukuisiin muihin kohteisiin kuten Kehitysvammatuki ry:n toimijataloihin. Kokonaisuudessaan piirakkaa leivotaan noin 700 kiloa.
– Raparperipiirakka on hieno alkukesän herkku ja siitä on muotoutunut Helsingille ainutlaatuinen perinne. Tänä vuonna Helsinki-päivä osuu viikonlopulle. Jos juhlistaisimme Helsinki-päivää arkipäivänä, määrä olisi vieläkin suurempi, kertoo Palvelukeskus Helsingin kehityspalvelut-yksikön johtaja Mikael Neuvonen.
Tee Helsinki-päivän raparperipiirakkaa kotona: Helppo, nopea ja maidoton
Nyt Helsingin kaupunki paljastaa, miten legendaarista piirakkaa voi valmistaa myös kotona.
Kaupungin tiedotuksen mukaan yksi Helsinki-päivän raparperipiirakan salaisuuksista on omenatäysmehu. Esimerkiksi kaupasta saatava laimentamaton ja maustamaton omenatäysmehu sopii raparperin kanssa loistavasti yhteen.
Rasvana reseptissä käytetään kotimaista rypsiöljyä, joka sopii paremmin erikoisruokavalioihin kuin maitopohjainen voi tai teolliset margariinit.
***
Testaa myös Maisemakahvilan raparperipiirakka:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti