Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinki jakaa 5 000 annosta raparperipiirakkaa – paljastaa nyt vuosikymmeniä vanhan piirakkaohjeen: Helppo, nopea ja maidoton!

Helsinki-päivän raparperipiirakkaa. Kuva: Hanne Valtari.
Helsinki-päivän raparperipiirakkaa. Kuva: Hanne Valtari.Helsinki
Julkaistu 12.06.2021 08:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lauantaina 12.6.2021 vietetään taas Helsinki-päivää. Juhlapäivän kunniaksi Helsingissä herkutellaan perinteiseen tapaan raparperipiirakalla.

Helsinki-päivän pitkäikäisimpiin perinteisiin kuuluvat pormestarin aamukahvit, joissa helsinkiläisille on tarjottu kaupungin syntymäpäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Pormestarin aamukahveille Kaupungintaloon ei tänä vuonna päästä kokoontumaan, mutta perinteisellä reseptillä leivottua raparperipiirakkaa toimitetaan muun muassa kaupungin palvelukoteihin.

Raparperipiirakka on vakiintunut kaupungin syntymäpäiväleivonnaiseksi, sillä kesäkuu on tyypillisesti hyvää raparperikautta ja kotimaista raparperia on silloin runsaasti tarjolla.

Yhteensä Helsinki-päivän raparperipiirakkaa jaetaan 5170 annosta kaikkien Palvelukeskus Helsingin avoinna olevien toimipisteiden sekä monien yksityisten hoivakotien asukkaille ja henkilökunnalle. Lisäksi piirakkaa toimitetaan koronarokotuspisteiden henkilökunnalle sekä lukuisiin muihin kohteisiin kuten Kehitysvammatuki ry:n toimijataloihin. Kokonaisuudessaan piirakkaa leivotaan noin 700 kiloa.

–  Raparperipiirakka on hieno alkukesän herkku ja siitä on muotoutunut Helsingille ainutlaatuinen perinne. Tänä vuonna Helsinki-päivä osuu viikonlopulle. Jos juhlistaisimme Helsinki-päivää arkipäivänä, määrä olisi vieläkin suurempi, kertoo Palvelukeskus Helsingin kehityspalvelut-yksikön johtaja Mikael Neuvonen.

Tee Helsinki-päivän raparperipiirakkaa kotona: Helppo, nopea ja maidoton

Nyt Helsingin kaupunki paljastaa, miten legendaarista piirakkaa voi valmistaa myös kotona. 

Kaupungin tiedotuksen mukaan yksi Helsinki-päivän raparperipiirakan salaisuuksista on omenatäysmehu. Esimerkiksi kaupasta saatava laimentamaton ja maustamaton omenatäysmehu sopii raparperin kanssa loistavasti yhteen.

Rasvana reseptissä käytetään kotimaista rypsiöljyä, joka sopii paremmin erikoisruokavalioihin kuin maitopohjainen voi tai teolliset margariinit.

Nappaa ohje: Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

***

Testaa myös Maisemakahvilan raparperipiirakka:

3:00Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan

Lisää aiheesta:

Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossaMiksi raparperin kanssa pitää juoda maitoa?Maritan helppo raparperi-kaurapaistos valmistuu nopeasti: "Älyttömän hyvä!"Tiesithän? Raparperissa piilee riski: "Ei saa laittaa ruokaan"Sahalahdessa syntyi vuonna 1957 radikaali ajatus: Lopputuloksena hittituote – ostatko sinäkin?Hittiruoka, jota suomalaiset ahmivat 430 miljoonaa kappaletta vuodessa – "noussut uuteen arvoon"
LeivontaRuokaHelsinkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 17:14
    Joulu

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen09:57
    Ruoka

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 8.11.08:43
    Ruoka

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 5.11.17:31
    Suklaa

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"