Helppo vinkki: Näin hyödynnät ylijääneet perunat

Peruna
Shutterstock

Perunoita tulee usein keitettyä liikaa. Ylijääneitä perunoita ei kuitenkaan suinkaan kannata heittää roskiin, sillä ne voi hyödyntää helposti osana klassikkoherkkua.

Jos lounaalta tai päivälliseltä on jäänyt perunoita yli, Hellapoliisi Kati Jaakonen suosittelee käyttämään perunat iltapalalla – perunasalaatin muodossa.

– Muistakaa hyödyntää aterialta ylijääneet perunat vaikkapa iltapalasalaattiin, Hellapoliisi toteaa.

Majoneesin voi korvata kermaviilillä

Jos perinteinen perunasalaatti on omaan makuun liian raskas, voi sitä tuunata helposti kevyempään suuntaan. Kun tarkoitus on herkutella, voi sitä vastoin valmistaa perunasalaatinkin perinteiseen tyyliin.

– Perinteinen perunasalaatti saa kastikkeen majoneesista. Monille pelkkä majoneesi alkaa tuntua liian raskaalta. Itse pidän perunasalaatista, jonka kastike on tehty kermaviiliä maustaen.

Hellapoliisi vinkkaa, että mausteita kannattaa lisätä perunasalaattiin rohkeasti. Parhaimmillaan hieman epätavallisemmilla mausteilla salaattiin saa aivan uudenlaisen twistin.

– Trendikkäämpiä perunasalaatteja voi maustaa yrteillä, erilaisilla vihanneksilla, oliiveilla, grillatulla paprikalla, isoilla kaprismarjoilla ja erilaisilla maustetahnoilla. Rohkeasti kokeilemaan! Hellapoliisi kannustaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja