Lasagne kuuluu monen suomalaiskodin luottoresepteihin. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkoreseptiä kannattaa tuunata, jos siihen kaipaa vaihtelua!
Jauheliha on tärkeä osa perinteistä lasagnea. Klassikkoherkun voi kuitenkin valmistaa jauhelihan lisäksi myös esimerkiksi herkullisesta kylmäsavulohesta, joka jättää ruokalajiin ihanan savun aromin.
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä klassinen lasagneresepti saa aivan uudenlaista makua lämminsavulohesta, jolla korvataan jauheliha. Yhtä lasagne-erää varten tarvitset noin 700 grammaa lämminsavulohta.
Hellapoliisin savulohilasagne
6–8 annosta
2 sipulia
2–3 isoa porkkanaa
1 palsternakka
3 lehtisellerinvartta
1 punainen paprika
2 rkl raastettua piparjuurta
½ chilipaprika
2 isoa valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 ½ l vettä
100 g tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
2 tl basilikaa, oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä
200 g paprika-chilituorejuustoa
300 g juustoraastetta
n. 700 g lämminsavustettua lohta
9–12 lasagnelevyä
Pinnalle:
100 g juustoraastetta
Kuori ja hienonna sipulit.