Helppo tapa hyödyntää mustikat – valmista itse herkullisia shotteja
Mustikkakausi on parhaimmillaan, ja Suomen metsien herkkua kannattaa hyödyntää keittiössä nyt monipuolisesti.
Perinteisen piirakan ohella mustikat taipuvat mainiosti muun muassa herkullisiksi drinkeiksi. Kokeile Allt om Mat -sivuston helppoa reseptiä, ja loihdi vaalealla rommilla terästetty mustikkadrinkki!
Mustikkadrinkki rommilla
Jääpaloja
6 cl vaaleaa rommia
1 dl mustikoita
2 tl vaaleaa siirappia
1,5 rkl limeä
2 tl kananmunanvalkuaista
Hienonna mustikat sauvasekoittimella. Kaada kaikki ainekset tämän jälkeen shakeriin ja ravista hetki, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Kaada lasiin ja koristele esimerkiksi pähkinöillä.
Lähde: Altt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa