Helppo resepti: Täydellinen levite leivälle kuin leivälle!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: greatstockimages . Sämpylät, aamiainen](https://im.mtvuutiset.fi/image/4916784/landscape16_9/1024/579/98875974f5099f3ae27cfb5f3ca0b28d/fP/sampylat-aamiainen.jpg)
Aamiaisen lämpimänä höyryävät sämpylät maistuvat vielä herkullisimmalta itsetehdyn levitteen kera.
Sämpylöiden päälle voit sipaista muutakin kuin voita. Hunajainen ja herkullisen tuoksuinen levite syntyy helposti kotikeittiössä. Hannele KojonYrttiruokaa-keittokirjasta löytyvässä pähkinä-rosmariinilevitteen reseptissä on käytetty neljää ainesosaa, joiden yhdistäminen herkkulevitteeksi on helppoa. Testaa!
Pähkinä-rosmariinilevite
150 g saksanpähkinöitä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl paksua jogurttia
Tee näin: Irrota noin ruokalusikallisen verran lehtiä rosmariinin oksasta. Jauha saksanpähkinät ja rosmariini hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja jogurtti. Jos koostumus on liian paksua, lisää hunajaa tai jogurttia.
Lähde: Hannele Kojo: Yrttiruokaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka