Aamiaisen lämpimänä höyryävät sämpylät maistuvat vielä herkullisimmalta itsetehdyn levitteen kera.
Sämpylöiden päälle voit sipaista muutakin kuin voita. Hunajainen ja herkullisen tuoksuinen levite syntyy helposti kotikeittiössä. Hannele KojonYrttiruokaa-keittokirjasta löytyvässä pähkinä-rosmariinilevitteen reseptissä on käytetty neljää ainesosaa, joiden yhdistäminen herkkulevitteeksi on helppoa. Testaa!
Pähkinä-rosmariinilevite
150 g saksanpähkinöitä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl paksua jogurttia
Tee näin: Irrota noin ruokalusikallisen verran lehtiä rosmariinin oksasta. Jauha saksanpähkinät ja rosmariini hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja jogurtti. Jos koostumus on liian paksua, lisää hunajaa tai jogurttia.
Lähde: Hannele Kojo: Yrttiruokaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.