Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo niksi estää omenalohkoja tummumasta

Omenalohkot tummuvat nopeasti.
Omenalohkot tummuvat nopeasti. Shutterstock
Julkaistu 14.03.2016 15:10

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Onko tapanasi pakata eväslaatikkoon mukaan valmiiksi pilkottuja omenalohkoja? Yksinkertaisella kikalla pidät hedelmälohkot raikkaina.

Valmiiksi lohkoiksi leikatut omenat ovat kätevä ja terveellinen välipala, jota on helppo kantaa mukana esimerkiksi töissä tai harrastuksissa. Leikattujen omenoiden pinta kuitenkin tummuu nopeasti ikävännäköiseksi.

Ongelmaan on olemassa helppo niksi, jonka avulla pidät hedelmälohkot tuoreennäköisinä jopa tunteja. Niksiä varten tarvitset vain kuminauhan. 

kuminauhaShutterstock

Pilko omena lohkoiksi normaalilla tavalla, mutta kokoa lohkot sen jälkeen takaisin omenan muotoon ja kääräise ympärille tiukka kuminauha. Kuminauha pitää omenan omassa muodossaan, jolloin lohkot eivät pääse kosketuksiin ilman kanssa ja tummu.

Lähde: Huffington Post 

Lisää aiheesta:

Paras tapa kuoria appelsiinit – ei jää valkoista kuoriosaa pintaan!Pilkotko omenan näin? Neljällä viillolla täydelliset viipaleetSäilytätkö sinäkin hedelmiä kulhossa? Tästä syystä se ei kannata!Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksenTiesitkö? Näin salaatti säilyy rapeana yli viikonEstä nahistuminen – nerokas niksi pitää salaatin rapeana jopa yli viikon
HedelmätVinkitOmenatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 31.7.08:28
    Takaisinvedot

    Ostitko tällaisen hedelmätuotteen pääkaupunkiseudun K-kaupasta? Ruokavirastolta varoitus

  • 24.6.17:28
    Ruoka

    Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa