Helppo ja herkullinen vuokaruoka syntyy jääkaapin perusaineksista – tähän ruokaan ei helposti kyllästy!

peruna pekoni vuoka
Shutterstock

Perunoista, kinkusta ja juustosta rakentuva ruoka sopii täydellisesti niihin päiviin, kun haluat valmistaa koko perheelle maistuvaa ruokaa mahdollisimman vähällä vaivalla.

Poimi videolta perinteisen lasagnen resepti. 

Tätä reseptiä voit muokata omaan makuusi sopivaksi lisäämällä joukkoon kasviksia, kuten raastettua porkkanaa. Myös kuullotettu sipuli ja paistetut pekoniviipaleet sopivat ruokaan erinomaisesti erilaisista mausteista puhumattakaan. Vuoan päälle ripotellut korppujauhot tai leivänmurut antavat ruokaan ihanaa rapeutta.

Juustoinen kinkku-peruna-vuoka (8 annosta)

4 perunaa
suolaa ja pippuria
8 viipaletta kinkkua
8 viipaletta juustoa
0,5 dl hienonnettua persiljaa
4,5 dl voimakasta juustoraastetta
2 kananmunaa
2,5 dl kermamaitoa (puolet maitoa, puolet kermaa)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kooltaan noin 25x20-senttinen uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Asettele uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle neljä kinkkuviipaletta ja neljä juustoviipaletta. Lisää toinen kerros perunoita, kinkkua ja juustoa.

Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi loput perunat, juustoraaste ja persilja. Sekoita kulhossa kananmunat ja kermamaito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoile ja nauti!

Lähde: TipBuzz

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat