Helppo herkku: Uudet perunat kruunaavat kesän ateriat

perunat
Shutterstock

Uudet perunat ovat kesän herkku. Maukkaat potut valmistuvat käden käänteessä ja sopivat monen ruoan kaveriksi.

Uudet perunat valmistuvat helposti. Pese tasakokoiset uudet perunat puhtaiksi juuresharjalla – varhaisperunoista irtoaa kuori pestessä helposti.

Nappaa avuksesi tilliä, suolaa ja voita ja valmista perunat tämän ohjeen mukaan.

Tarvitset:

    2 kg uusia perunoita

    1 nippu tilliä

    merisuolaa

    nokare voita

Nosta perunat kiehuvaan, miedosti karkealla suolalla maustettuun veteen. Voit lisätä kattilaan jo keitinvaiheessa tillinvarsia antamaan makua. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10–15 minuuttia koosta riippuen. Älä kuitenkaan keitä perunoita täysin pehmeiksi.

Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan nokare voita ja reilusti hienonnettua tuoretta tilliä. Peitä kattila esimerkiksi keittiöpyyhkeellä ja kannella. Anna perunoiden kypsyä höyryssä loppuun.

Uudet perunat ovat herkullinen lisäke monelle ruoalle. Esimerkiksi sillit ovat perinteisesti olleet loistava makupari potuille. Jäljelle jääneet perunat voi käyttää vaikkapa perunasalaattiin tai pyttipannuun.

MTV LIFESTYLE – ePRESSI

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.