Uudet perunat ovat kesän herkku. Maukkaat potut valmistuvat käden käänteessä ja sopivat monen ruoan kaveriksi.
Uudet perunat valmistuvat helposti. Pese tasakokoiset uudet perunat puhtaiksi juuresharjalla – varhaisperunoista irtoaa kuori pestessä helposti.
Nappaa avuksesi tilliä, suolaa ja voita ja valmista perunat tämän ohjeen mukaan.
Tarvitset:
2 kg uusia perunoita
1 nippu tilliä
merisuolaa
nokare voita
Nosta perunat kiehuvaan, miedosti karkealla suolalla maustettuun veteen. Voit lisätä kattilaan jo keitinvaiheessa tillinvarsia antamaan makua. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10–15 minuuttia koosta riippuen. Älä kuitenkaan keitä perunoita täysin pehmeiksi.
Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan nokare voita ja reilusti hienonnettua tuoretta tilliä. Peitä kattila esimerkiksi keittiöpyyhkeellä ja kannella. Anna perunoiden kypsyä höyryssä loppuun.
Uudet perunat ovat herkullinen lisäke monelle ruoalle. Esimerkiksi sillit ovat perinteisesti olleet loistava makupari potuille. Jäljelle jääneet perunat voi käyttää vaikkapa perunasalaattiin tai pyttipannuun.
MTV LIFESTYLE – ePRESSI