Vinkit kiireiselle: Testaa helpot ja nopeat aamupalat!

aamupala
Shutterstock

Kiireisten aamujen varalle kannattaa suunnitella sopiva aamiainen.

Aamut voivat olla hektisiä, joten nopeat ja helpot aamupalaratkaisut voivat tulla tarpeeseen. Kulhollinen muroja voi kuitenkin olla kenties huono ratkaisu kiireiselle siksi, että astiat saattavat jäädä tiskaamattomina lavuaariin. 

Koska aamiaisen kuitenkin sanotaan olevan päivän tärkein ateria, ei sitä kannata jättää välistä. Valmista nämä aamupalat kätevästi jo edellisenä iltana tai valmistele hyvin aamuksi ja pääset aloittamaan päivän suotuisasti. Valitse se aamupala, joka parhaiten sopii aikatauluusi.

1. Kaurapallerot: Valmista näitä kuitupitoisia herkkuja vaikka koko viikon tarpeisiin!

2. Energiapatukat: Energiapatukat ovat siitä hyvä ratkaisu, että voit tehdä niistä juuri sellaisia kuin haluat. Ne on myös superhelppo vain napata mukaan!

3. Uppomunat: Muffinivuoka on kätevä apu, kun haluat tehdä monta uppomunaa kerralla vaikkapa brunssille.

4. "Leipäkupit": Jos kinkku ja kananmuna leivän päällä kyllästyttävät, testaa nämä leipäkupit. Kuppeja voit valmistaa muffinivuoassa monta kerrallaan ja siksi nekin sopivat oivasti brunssille.

5. Munakokkeli mikrossa: Jos sinulla on aamulla vain hetki aikaa, valmista munakokkelia nopeasti mikrossa.

6. Helppo smoothie: Tämä maukas smoothiejuoma sopii vegaanillekin. Pyöräytä neljä ainesosaa tehosekoittimessa ja aamujuoma on valmis! Erilaiset smoothiet valmistuvat erityisen helposti aamulla, jos pakastat sulkupusseihin sopivia annoksia haluamiasi ainesosia.

7. Tuorepuuro: Tuorepuuro valmistuu itsekseen yön aikana, joten herätessäsi sinua odottaa valmis aamupala. Todellinen kiireisen unelma-aamiainen!

8. Suklainen avokadotuorepuuro: Hieman makeamman tuorepuuron valmistat lisäämällä kaakaota puuron joukkoon. Rahka tuo tähän puuroon proteiinia ja avokado puolestaan terveellisiä rasvoja.

9. Kauragranola: Valmista iso erä kauragranolaa kerralla ja säilö tiiviissä astiassa. Näin sinulla on aamiainen moneksi aamuksi.

Testaa myös nämä aamiaisideat:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.