Hedelmät voivat pilata laihdutuskuurin – älä usko tätä yleistä neuvoa

aprikoosi,-hedelmä
Shutterstock

Pussillinen mandariineja, rasiallinen viinirypäleitä – joskus hedelmiä tulee ahmittua vatsan täydeltä. Voivatko hedelmät lihottaa, jos niitä syö liikaa?

Kun puhutaan terveellisistä elämäntavoista ja laihduttamisesta, tarkoittaa se monelle hedelmien ja kasvisten lisäämistä ruokavalioon. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei makeaa kannata nauttia mahan täydeltä edes hedelmien muodossa, sillä hedelmätkin saattavat sisältää yllättävän paljon kaloreita.

Kohtuus kannattaa myös hedelmien syömisessä

Hedelmissä on valtavasti erilaisia terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, mutta myös hedelmät sisältävät kaloreita. Hedelmissä on paljon sokeria ja hiilihydraatteja, jotka vaikuttavat tunnetusti lihomiseen. Vaikka sokeri on hedelmissä hedelmäsokerin muodossa, vaikuttaa se siten verensokeriin ja voi suurissa määrin nautittuna vesittää laihdutuskuurin, sillä piikki verensokerissa vaikeuttaa myös rasvan palamista kehossa.

Tietyssä muodossa nautittuna hedelmiä saattaa olla kohtalokkaan helppo napostella suuria määriä. Etenkin hedelmäsalaatin muodossa voi huomaamattakin napostella satoja kilokaloreita kerralla. Kannattaa muistaa myös se, että kuivatut hedelmät sisältävät usein enemmän kaloreita kuin tuoreet hedelmät.

Siitä huolimatta, että hedelmätkin sisältävät kaloreita, on hyvä pitää mielessä, että ne ovat usein terveellisempi valinta naposteltavaksi kuin esimerkiksi makeiset.

Lähde: Blackdoctor

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.