Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettua karitsan lapaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.09.2012 21:57

Lampaan sesonki on Suomessa pääsiäisenä. Lampaista 60 % kuitenkin teurastetaan syksyllä eli oikea sesonki on nyt. Alkukesästä ostamani Christer Lindgrenin Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö -kirja on syksyn suosikkini. Sieltä löytyy juuri niin paljon haastetta kuin voin ottaa vastaan. Ja enemmänkin. Farangin karamellipossu oli parhaita tekemiäni kotiruokia. Nyt oli vuorossa Antto Melasniemen lammasresepti. Mies käytti lampaan etuselkää, itse heitin pataan karitsan lapaa. Molempi parempi. Kilohinta 13,90 €. Melasniemi ehdottaa kylkeen keitettyjä tai paahdettuja kasviksia. Minä tein suppilovahvero-kesäkurpitsarisottoa. Ruoan laittaa tulille vartissa ja tuntien kypsytys hoituu kuin itsestään uunissa. Tee edellisenä päivänä ja lämmitä seuraavana. Tästä se syksy ja syysruoka alkaa!

Haudutettua lampaan lapaa neljälle 1 kg lampaan lapaa (tai etuselkää) paloina

1 porkkana

100 g juuriselleriä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 l lihalientä

timjamia

rosmariinia

mustapippuria rouhittuna ja kokonaisena

suolaa

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila, lorauta hiukan öljyä ja/tai voita pohjalle ja ruskista lihat. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja laita pataan. Lisää mukaan pari oksaa timjamia ja rosmariinia. Kaada mukaan lihaliemi. Lisää muutama kokonainen pippuri pataan. Laita kansi päälle ja pata uuniin ja anna hautua viitisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Nosta lihat padasta, maista ja mausta suolalla tarvittaessa. Keitä lientä hiukan kasaan. Siivilöi liemi. Tarjoa liha haluamasi lisukkeen kera ja lorauta päälle lihalientä kastikkeeksi.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen keraKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”15 x karitsa- ja lammasresepti9 x lammasreseptiSherryssä haudutettu karitsanpaisti
karitsakaritsan lapalammasreseptislow food

Tuoreimmat aiheesta

karitsa
MTV Oy, All rights reserved
  • 13.12.201913:32
    resepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 01.11.201913:39
    italialainen

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä

  • 15.04.201909:43
    jauheliha

    Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”

  • 27.03.201819:36
    lammas

    15 x karitsa- ja lammasresepti

  • 21.03.201620:12
    karitsaresepti

    9 x lammasresepti