Hasselbackan kana - hauska ja mehevä
Hauska tapa uppopaistaa broilerifilee!
Facebookin nopeat ja lyhyet kokkausvideot tarjoilevat tämän tästä upeita ideoita. Hasselbackan perunat kuuluvat suosikkeihini perunaruoista ja ihastuin ensisekunnilla nähdessäni haitarileikkuutekniikkaa sovellettavan frittikanaan. Broilerifilee on liian paksu sellaisenaan uppopaistettavaksi, joten tavallisesti nuijin sen ohkaiseksi esim. parmesaanikanaa tehdessäni. Kun fileeseen leikataan syvät viillot, liha kypsyy tasaisesti kauttaaltaan. Ja on hauskan näköinen.
Höysteeksi sopii vaikka ranskalaiset perunat. Voit tehdä tomaattikastikkeesta kanapaloille dipin, mutta herkku on mehevää ilmankin.
VINKKI! Broilerifilee kannattaa laittaa paistumaan mutkalla, jolloin haitarimainen rakenne tulee paremmin esiin ja rasva pääsee paistamaan pinnat paremmin.
VINKKI 2! Facebookissa tuli Markolta vinkki lisätä korppujauhoihin tulista mausteseosta. Erinomainen idea! Voi olla toki yrttinenkin sekoitus tai lisätä sekaan vaikka raastettua parmesaania. Samalla tuli vinkki, että viillot voi tehdä myös ruudukkona, jolloin saa tosi rapsakan pinnan.
Hasselbackan kana
broilerifileitä
vehnäjauhoja
kananmunaa kevyesti vatkattuna
korppujauhoja
kasviöljyä friteeraukseen, esim. rypsi tai auringonkukka
suolaa
OHJE: Leikkaa broilerifileisiin syvät viillot, mutta varo, ettet katkaise filettä. Mausta fileet suolalla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja ripottele kaikkiin loviin jauhoja. Ravistele kevyesti liiat jauhot pois. Dippaa fileet kauttaaltaan kananmunaan ja katso, että myös leikkuulovet kastuvat. Pyörittele korppujauhoissa ja katso, että kaikki pinnat kuorruttuvat.
Kaada kattilaan vähintään 5 cm syvyydeltä öljyä. Kuumenna öljy 190-asteiseksi, mutta varo, ettei se pääsee yli 200 asteen, jolloin se voi syttyä tuleen. Pidä kattilan kansi lähellä, jotta voit peittää lieskat, jos käy köpelösti. Älä pidä liesituuletinta päällä uppopaistaessa.
Uppopaista fileet kauniin kullanruskeiksi. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan