Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hasselbackan kana - hauska ja mehevä

Julkaistu 22.10.2017 16:43

Hauska tapa uppopaistaa broilerifilee!

Facebookin nopeat ja lyhyet kokkausvideot tarjoilevat tämän tästä upeita ideoita. Hasselbackan perunat kuuluvat suosikkeihini perunaruoista ja ihastuin ensisekunnilla nähdessäni haitarileikkuutekniikkaa sovellettavan frittikanaan. Broilerifilee on liian paksu sellaisenaan uppopaistettavaksi, joten tavallisesti nuijin sen ohkaiseksi esim. parmesaanikanaa tehdessäni. Kun fileeseen leikataan syvät viillot, liha kypsyy tasaisesti kauttaaltaan. Ja on hauskan näköinen.

Höysteeksi sopii vaikka ranskalaiset perunat. Voit tehdä tomaattikastikkeesta kanapaloille dipin, mutta herkku on mehevää ilmankin.

VINKKI! Broilerifilee kannattaa laittaa paistumaan mutkalla, jolloin haitarimainen rakenne tulee paremmin esiin ja rasva pääsee paistamaan pinnat paremmin.

VINKKI 2! Facebookissa tuli Markolta vinkki lisätä korppujauhoihin tulista mausteseosta. Erinomainen idea! Voi olla toki yrttinenkin sekoitus tai lisätä sekaan vaikka raastettua parmesaania. Samalla tuli vinkki, että viillot voi tehdä myös ruudukkona, jolloin saa tosi rapsakan pinnan.

Hasselbackan kana
broilerifileitä
vehnäjauhoja
kananmunaa kevyesti vatkattuna
korppujauhoja
kasviöljyä friteeraukseen, esim. rypsi tai auringonkukka
suolaa

OHJE: Leikkaa broilerifileisiin syvät viillot, mutta varo, ettet katkaise filettä. Mausta fileet suolalla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja ripottele kaikkiin loviin jauhoja. Ravistele kevyesti liiat jauhot pois. Dippaa fileet kauttaaltaan kananmunaan ja katso, että myös leikkuulovet kastuvat. Pyörittele korppujauhoissa ja katso, että kaikki pinnat kuorruttuvat.

Kaada kattilaan vähintään 5 cm syvyydeltä öljyä. Kuumenna öljy 190-asteiseksi, mutta varo, ettei se pääsee yli 200 asteen, jolloin se voi syttyä tuleen. Pidä kattilan kansi lähellä, jotta voit peittää lieskat, jos käy köpelösti. Älä pidä liesituuletinta päällä uppopaistaessa.

Uppopaista fileet kauniin kullanruskeiksi. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Todella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Mehevä maissi-kanapannuCarnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaUunissa gratinoitu parmesaanikanaLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat
kanakanaruokahasselbackabroilerifriteerausuppopaistouppopaistettu

Tuoreimmat aiheesta

kana
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 11.07.201910:12
    kanaresepti

    Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla