Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harva tietää oikean vastauksen: Näin kauan mausteet säilyvät oikeasti käyttökelpoisina

colourbox.com
Julkaistu 17.04.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, kuinka kauan eri mausteet säilyvät käyttökelpoisina?

Harva seuraa tarkkaan maustepurkkien parasta ennen -päiväyksiä kotona, sillä mausteet saattavat kestää käytössä jopa vuosikymmenen, jos niitä tulee käytettyä vain harvakseltaan. Mausteet saattavat kuitenkin pilaantua jo parissa vuodessa.

Eri mausteet kestävät aikaa eri tavoin

Kokonaiset mausteet pysyvät oikein säilytettyinä käyttökelpoisina noin viisi vuotta, herkät yrtit ja jauhetut mausteet noin kolme vuotta.

Aromaattisimmat mausteet, kuten jauhettu kardemumma, säilyvät vain noin 2 vuotta. Tästä syystä maustevarasto olisi syytä tarkistaa ainakin kerran vuodessa ja poistaa vanhentuneet tuotteet, joissa ei ole enää toivottua aromia.

Maustetta valitessasi kannattaa miettiä myös sen käyttötiheyttä. Esimerkiksi kesämökillä mausteita käytetään vain kausittain, jolloin esimerkiksi jauhetun pippurin sijaan kannattaa hankkia pippurimylly ja kokonaisia pippureita. Jauheessa mausteen pinta-ala on suurempi, ja näin myös altistuminen hapelle on runsaampaa.

Lähde: Meira

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Selkeä merkki siitä, että mauste on jo vanhentunutta – näin maustepurkeille ja -pusseille ei missään nimessä kannata tehdäRuoat, joita sinäkin olet todennäköisesti säilyttänyt ja syönyt parasta ennen -päiväyksen jälkeen – mutta kannattaako niin tehdä? Kurkista maustekaappiisi – et kai vain ole sortunut virheeseen, joka pilaa ruokasi? Tarkista aina ennen ostamista – näistä merkeistä tiedät, että mausteet ovat syömäkelpoisiaMausteet eivät säily ikuisesti – tiedätkö yleiset riskit?Älä sirottele suoraan purkista! Suomalaisten kokkausrutiini pilaa mausteet
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?