Harva tietää oikean vastauksen: Näin kauan mausteet säilyvät oikeasti käyttökelpoisina

mausteet
colourbox.com

Tiesitkö, kuinka kauan eri mausteet säilyvät käyttökelpoisina?

Harva seuraa tarkkaan maustepurkkien parasta ennen -päiväyksiä kotona, sillä mausteet saattavat kestää käytössä jopa vuosikymmenen, jos niitä tulee käytettyä vain harvakseltaan. Mausteet saattavat kuitenkin pilaantua jo parissa vuodessa.

Eri mausteet kestävät aikaa eri tavoin

Kokonaiset mausteet pysyvät oikein säilytettyinä käyttökelpoisina noin viisi vuotta, herkät yrtit ja jauhetut mausteet noin kolme vuotta.

Aromaattisimmat mausteet, kuten jauhettu kardemumma, säilyvät vain noin 2 vuotta. Tästä syystä maustevarasto olisi syytä tarkistaa ainakin kerran vuodessa ja poistaa vanhentuneet tuotteet, joissa ei ole enää toivottua aromia.

Maustetta valitessasi kannattaa miettiä myös sen käyttötiheyttä. Esimerkiksi kesämökillä mausteita käytetään vain kausittain, jolloin esimerkiksi jauhetun pippurin sijaan kannattaa hankkia pippurimylly ja kokonaisia pippureita. Jauheessa mausteen pinta-ala on suurempi, ja näin myös altistuminen hapelle on runsaampaa.

Lähde: Meira

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.