Harri Syrjänen vältti kouluruokatraumat: Lounaaksi 9 munkkia ja kokis
Huippukokki Harri Syrjänen myöntää, että osa kouluruoista etoi aikoinaan niin paljon, ettei niitä tullut syötyä lainkaan. Sen sijaan koululounas tuli korvattua epäterveellisillä herkuilla.
Saaristoruokaa-sarjaa tähdittävä kokki Harri Syrjänen muistelee Makuja.fi-sivuston haastattelussa kouluaikojaan. Ruokalassa tarjoillut lounaat eivät aina olleet nuoren Syrjäsen mieleen.
– Kouluruoka oli sellaista, että siellä oli hyviä juttuja, ja sitten siellä oli sellaisia, joita ei yksinkertaisesti voinut syödä, Syrjänen toteaa.
Täydellinen suunnitelma pahan kouluruoan varalle
Syrjäsellä ystävineen oli kuitenkin varasuunnitelma kelvottoman kouluruoan varalle. Koulun lähellä oli kauppa, josta hän koulukavereineen kävi ostamassa lounasta, mikäli koulun ruokalista ei miellyttänyt. Syrjänen muistelee Sokoksen joka tiistai voimassa ollutta munkkitarjousta, jota tuli hyödynnettyä usein.
– Ostin yhdeksän hillomunkkia ja kokiksen niinä päivinä, kun ei pystynyt kouluruokaa syömään, Syrjänen nauraa.
Karvaista lihakastiketta
Monella on tietyistä, yksittäisistä kouluruoista traumoja, mutta mitkä kouluruoat ovat jääneet huippukokin mieleen kaikkein kammottavimpina kouluruokamuistoina?
– Jotkut sianliharuoat, joilla oli erilaisia nimiä, ja ne maistuivat aina samalle. Sieltä saattoi löytyä kamaraa, missä oli karvoja kiinni. Ne olivat ehkä sellaisia ikävimpiä muistoja, Syrjänen kertoo.
– Voi olla, että se oli juuri tillilihaa, mistä nämä karvat löytyivät, Syrjänen muistelee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa