Mainos

Harri Syrjänen vältti kouluruokatraumat: Lounaaksi 9 munkkia ja kokis

Huippukokki Harri Syrjänen myöntää, että osa kouluruoista etoi aikoinaan niin paljon, ettei niitä tullut syötyä lainkaan. Sen sijaan koululounas tuli korvattua epäterveellisillä herkuilla.

Saaristoruokaa-sarjaa tähdittävä kokki Harri Syrjänen muistelee Makuja.fi-sivuston haastattelussa kouluaikojaan. Ruokalassa tarjoillut lounaat eivät aina olleet nuoren Syrjäsen mieleen.

– Kouluruoka oli sellaista, että  siellä oli hyviä juttuja, ja sitten siellä oli sellaisia, joita ei yksinkertaisesti voinut syödä, Syrjänen toteaa.

Täydellinen suunnitelma pahan kouluruoan varalle

Syrjäsellä ystävineen oli kuitenkin varasuunnitelma kelvottoman kouluruoan varalle. Koulun lähellä oli kauppa, josta hän koulukavereineen kävi ostamassa lounasta, mikäli koulun ruokalista ei miellyttänyt. Syrjänen muistelee Sokoksen joka tiistai voimassa ollutta munkkitarjousta, jota tuli hyödynnettyä usein.

– Ostin yhdeksän hillomunkkia ja kokiksen niinä päivinä, kun ei pystynyt kouluruokaa syömään, Syrjänen nauraa.

Karvaista lihakastiketta

Monella on tietyistä, yksittäisistä kouluruoista traumoja, mutta mitkä kouluruoat ovat jääneet huippukokin mieleen kaikkein kammottavimpina kouluruokamuistoina?

– Jotkut sianliharuoat, joilla oli erilaisia nimiä, ja ne maistuivat aina samalle. Sieltä saattoi  löytyä kamaraa, missä oli karvoja kiinni. Ne olivat ehkä sellaisia ikävimpiä muistoja, Syrjänen kertoo.

– Voi olla, että se oli juuri tillilihaa, mistä nämä karvat löytyivät, Syrjänen muistelee.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja