Harri Syrjänen vältti kouluruokatraumat: Lounaaksi 9 munkkia ja kokis

shutterstock_227231665
Shutterstock

Huippukokki Harri Syrjänen myöntää, että osa kouluruoista etoi aikoinaan niin paljon, ettei niitä tullut syötyä lainkaan. Sen sijaan koululounas tuli korvattua epäterveellisillä herkuilla.

Saaristoruokaa-sarjaa tähdittävä kokki Harri Syrjänen muistelee Makuja.fi-sivuston haastattelussa kouluaikojaan. Ruokalassa tarjoillut lounaat eivät aina olleet nuoren Syrjäsen mieleen.

– Kouluruoka oli sellaista, että  siellä oli hyviä juttuja, ja sitten siellä oli sellaisia, joita ei yksinkertaisesti voinut syödä, Syrjänen toteaa.

Täydellinen suunnitelma pahan kouluruoan varalle

Syrjäsellä ystävineen oli kuitenkin varasuunnitelma kelvottoman kouluruoan varalle. Koulun lähellä oli kauppa, josta hän koulukavereineen kävi ostamassa lounasta, mikäli koulun ruokalista ei miellyttänyt. Syrjänen muistelee Sokoksen joka tiistai voimassa ollutta munkkitarjousta, jota tuli hyödynnettyä usein.

– Ostin yhdeksän hillomunkkia ja kokiksen niinä päivinä, kun ei pystynyt kouluruokaa syömään, Syrjänen nauraa.

Karvaista lihakastiketta

Monella on tietyistä, yksittäisistä kouluruoista traumoja, mutta mitkä kouluruoat ovat jääneet huippukokin mieleen kaikkein kammottavimpina kouluruokamuistoina?

– Jotkut sianliharuoat, joilla oli erilaisia nimiä, ja ne maistuivat aina samalle. Sieltä saattoi  löytyä kamaraa, missä oli karvoja kiinni. Ne olivat ehkä sellaisia ikävimpiä muistoja, Syrjänen kertoo.

– Voi olla, että se oli juuri tillilihaa, mistä nämä karvat löytyivät, Syrjänen muistelee.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja