Hans Välimäki tyrmää joulun ruoanlaittotrendin: "Tuhdeinkaan punkku ei peitä sitä makua"
Huippukokki Hans Välimäki ei innostu joulukinkun paistorasvan hyödyntämisestä ruoanlaitossa.
Tänä päivänä moni pyrkii ekologisuuden nimessä hyödyntämään joulukinkun kokonaan. Huippukokki Hans Välimäki ei kuitenkaan suosittele käyttämään kinkun paistorasvaa ruoanlaitossa, vaan kehottaa heittämään rasvan pois.
– Sillä rasvalla ei tee minun mielestäni mitään! Välimäki toteaa.
Porsaan rasvan maku ei miellytä
Jos paistorasvan maku miellyttää, Välimäki toteaa, että sillä voi halutessaan maustaa vaikka itsetehtyä majoneesia, mutta huippukokilta porsaan rasvan maku ei saa korkeita pisteitä. Itse Välimäki heittäisi rasvan suosiolla pois.
– Sen maku on mielestäni epämiellyttävä. Possun rasva on sellaista, että se tarttuu kitalakeen, eikä tuhdeinkaan punkku peitä sitä makua, Välimäki toteaa.
Ekologisuus ja kaikkien ruhonosien hyödyntäminen ovat tärkeitä trendejä ruoanlaitossa, mutta onnistuneen ruoan makua huippukokki ei pilaisi paistorasvalla. Välimäki ihmettelee sitä, että miksi rasvaa lisättäisiin turhaan ruokiin yksinomaan rasvan hyödyntämisen ilosta.
– Normaalistikin keittiössä rasvaa pyritään välttämään, Välimäki huomauttaa.
LUE MYÖS:
Katso videolta Hansin vinkit savulohen valmistamiseen:
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Seuraa meitä Facebookissa
Makuja.fi on myös Facebookissa! Liity faniksi, niin kuulet ensimmäisenä ruokamaailman uutiset ja voit osallistua kilpailuhin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan