Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hans Välimäki tyrmää joulun ruoanlaittotrendin: "Tuhdeinkaan punkku ei peitä sitä makua"

Joulukinkku 2
Shutterstock
Julkaistu 19.12.2014 12:46

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Hans Välimäki ei innostu joulukinkun paistorasvan hyödyntämisestä ruoanlaitossa.

Tänä päivänä moni pyrkii ekologisuuden nimessä hyödyntämään joulukinkun kokonaan. Huippukokki Hans Välimäki ei kuitenkaan suosittele käyttämään kinkun paistorasvaa ruoanlaitossa, vaan kehottaa heittämään rasvan pois.

– Sillä rasvalla ei tee minun mielestäni mitään! Välimäki toteaa.

Porsaan rasvan maku ei miellytä

Jos paistorasvan maku miellyttää, Välimäki toteaa, että sillä voi halutessaan maustaa vaikka itsetehtyä majoneesia, mutta huippukokilta porsaan rasvan maku ei saa korkeita pisteitä. Itse Välimäki heittäisi rasvan suosiolla pois.

– Sen maku on mielestäni epämiellyttävä. Possun rasva on sellaista, että se tarttuu kitalakeen, eikä tuhdeinkaan punkku peitä sitä makua, Välimäki toteaa.

Ekologisuus ja kaikkien ruhonosien hyödyntäminen ovat tärkeitä trendejä ruoanlaitossa, mutta onnistuneen ruoan makua huippukokki ei pilaisi paistorasvalla. Välimäki ihmettelee sitä, että miksi rasvaa lisättäisiin turhaan ruokiin yksinomaan rasvan hyödyntämisen ilosta.

– Normaalistikin keittiössä rasvaa pyritään välttämään, Välimäki huomauttaa.

LUE MYÖS:

KUVA: Hans Välimäen ravintolakuittiin lipsahti melkoinen moka!

Kevyempi vaihtoehto: Näin yhdistät oluen jouluruoan kanssa

KUVAT: Hans Välimäki avasi uuden ravintolan

Katso videolta Hansin vinkit savulohen valmistamiseen:

7:00img

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Seuraa meitä Facebookissa

Makuja.fi on myös Facebookissa! Liity faniksi, niin kuulet ensimmäisenä ruokamaailman uutiset ja voit osallistua kilpailuhin.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja