Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki tyrmää joulun ruoanlaittotrendin: "Tuhdeinkaan punkku ei peitä sitä makua"

Shutterstock
Julkaistu 19.12.2014 12:46

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Hans Välimäki ei innostu joulukinkun paistorasvan hyödyntämisestä ruoanlaitossa.

Tänä päivänä moni pyrkii ekologisuuden nimessä hyödyntämään joulukinkun kokonaan. Huippukokki Hans Välimäki ei kuitenkaan suosittele käyttämään kinkun paistorasvaa ruoanlaitossa, vaan kehottaa heittämään rasvan pois.

– Sillä rasvalla ei tee minun mielestäni mitään! Välimäki toteaa.

Porsaan rasvan maku ei miellytä

Jos paistorasvan maku miellyttää, Välimäki toteaa, että sillä voi halutessaan maustaa vaikka itsetehtyä majoneesia, mutta huippukokilta porsaan rasvan maku ei saa korkeita pisteitä. Itse Välimäki heittäisi rasvan suosiolla pois.

– Sen maku on mielestäni epämiellyttävä. Possun rasva on sellaista, että se tarttuu kitalakeen, eikä tuhdeinkaan punkku peitä sitä makua, Välimäki toteaa.

Ekologisuus ja kaikkien ruhonosien hyödyntäminen ovat tärkeitä trendejä ruoanlaitossa, mutta onnistuneen ruoan makua huippukokki ei pilaisi paistorasvalla. Välimäki ihmettelee sitä, että miksi rasvaa lisättäisiin turhaan ruokiin yksinomaan rasvan hyödyntämisen ilosta.

– Normaalistikin keittiössä rasvaa pyritään välttämään, Välimäki huomauttaa.

LUE MYÖS:

KUVA: Hans Välimäen ravintolakuittiin lipsahti melkoinen moka!

Kevyempi vaihtoehto: Näin yhdistät oluen jouluruoan kanssa

KUVAT: Hans Välimäki avasi uuden ravintolan

Katso videolta Hansin vinkit savulohen valmistamiseen:

7:00Hans Välimäen savustettu lohi

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Seuraa meitä Facebookissa

Makuja.fi on myös Facebookissa! Liity faniksi, niin kuulet ensimmäisenä ruokamaailman uutiset ja voit osallistua kilpailuhin.

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen muistuttaa: Joulupöydässä ei kannata sortua kalliiseen mokaan – "Älkää lämätkö kaikkia ruokia…"Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa, miten hodarit kannattaa oikeasti tehdä: Paras lämmitystapa saattaa yllättää Huippukokki Hans Välimäki paljastaa kesäisen grillisuosikkinsa: ”Todella simppeliä ja todella maukasta"Kari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmasti
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"