Hans Välimäki tyrmää joulun ruoanlaittotrendin: "Tuhdeinkaan punkku ei peitä sitä makua"

Joulukinkku 2
Shutterstock

Huippukokki Hans Välimäki ei innostu joulukinkun paistorasvan hyödyntämisestä ruoanlaitossa.

Tänä päivänä moni pyrkii ekologisuuden nimessä hyödyntämään joulukinkun kokonaan. Huippukokki Hans Välimäki ei kuitenkaan suosittele käyttämään kinkun paistorasvaa ruoanlaitossa, vaan kehottaa heittämään rasvan pois.

– Sillä rasvalla ei tee minun mielestäni mitään! Välimäki toteaa.

Porsaan rasvan maku ei miellytä

Jos paistorasvan maku miellyttää, Välimäki toteaa, että sillä voi halutessaan maustaa vaikka itsetehtyä majoneesia, mutta huippukokilta porsaan rasvan maku ei saa korkeita pisteitä. Itse Välimäki heittäisi rasvan suosiolla pois.

– Sen maku on mielestäni epämiellyttävä. Possun rasva on sellaista, että se tarttuu kitalakeen, eikä tuhdeinkaan punkku peitä sitä makua, Välimäki toteaa.

Ekologisuus ja kaikkien ruhonosien hyödyntäminen ovat tärkeitä trendejä ruoanlaitossa, mutta onnistuneen ruoan makua huippukokki ei pilaisi paistorasvalla. Välimäki ihmettelee sitä, että miksi rasvaa lisättäisiin turhaan ruokiin yksinomaan rasvan hyödyntämisen ilosta.

– Normaalistikin keittiössä rasvaa pyritään välttämään, Välimäki huomauttaa.

LUE MYÖS:

Katso videolta Hansin vinkit savulohen valmistamiseen:

Hans Välimäen savustettu lohi 7:00

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Seuraa meitä Facebookissa

Makuja.fi on myös Facebookissa! Liity faniksi, niin kuulet ensimmäisenä ruokamaailman uutiset ja voit osallistua kilpailuhin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!