Hämmentävä totuus maailmankuulujen lihapullien alkuperästä julki – eivät sittenkään ruotsalainen keksintö!
Ruotsalaiset lihapullat ovat maailmalla käsite, kiitos Ikean. Nyt ihmiset ympäri maailmaa ovat tyrmistyneet uutisesta, jonka mukaan nämä maailmankuulut lihapullat eivät sittenkään olisi ruotsalaista, vaan turkkilaista alkuperää.
Lihapullat ovat herkullista arkiruokaa. Poimi videolta talteen helppo resepti!
Vaikka ruotsalainen huonekalujätti tunnetaan edullisten huonekalujen lisäksi lihapullistaan, brittilehti Metro on hämmentänyt ihmisiä uutisella, jonka mukaan lihapullat eivät sittenkään olisi peräisin Ruotsista, vaan Turkista!
Ruotsille sataa kiitosta rehellisyydestä
Uutinen sai alkunsa Ruotsin virallisen Twitter-tilin twiitistä, jossa se paljasti lihapullareseptin olevan peräisin Turkista, josta se kulkeutui maahan Ruotsin kuningas Kaarle XII:n mukana.
– Pidetään kiinni faktoista, twiitissä todetaan.
Tieto on saanut kymmenet tuhannet ihmiset reagoimaan ja yli 7000 kommentoimaan tätä hämmentävää uutista. Samaan aikaan kun lukuisat ihmiset ovat järkyttyneet tiedota, osa ihmisistä on puolestaan kiitellyt naapurimaatamme rehellisyydestä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Metro-lehden mukaan monet lihapullaruoat ympäri maailmaa juontavat juurensa juuri turkkilaisista lihapullista.
Turkkilaiset versiot valmistetaan usein lampaan-tai karitsanlihasta, kun taas Ruotsissa lihana käytetään joko nautaa, sikaa tai vasikkaa. Italiassa lihapullat ovat puolestaan isompikokoisia ja ne tarjoillaan tomaattikastikkeen kera, kun taas espanjalaiset versiot syödään usein kylminä tapaksina.
Lähde: Metro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan