Hämmentävä totuus maailmankuulujen lihapullien alkuperästä julki – eivät sittenkään ruotsalainen keksintö!

lihapullat
Lihapullien alkuperästä on saatu uutta tietoa. Shutterstock

Ruotsalaiset lihapullat ovat maailmalla käsite, kiitos Ikean. Nyt ihmiset ympäri maailmaa ovat tyrmistyneet uutisesta, jonka mukaan nämä maailmankuulut lihapullat eivät sittenkään olisi ruotsalaista, vaan turkkilaista alkuperää.

Lihapullat ovat herkullista arkiruokaa. Poimi videolta talteen helppo resepti! 

Vaikka ruotsalainen huonekalujätti tunnetaan edullisten huonekalujen lisäksi lihapullistaan, brittilehti Metro on hämmentänyt ihmisiä uutisella, jonka mukaan lihapullat eivät sittenkään olisi peräisin Ruotsista, vaan Turkista!

Ruotsille sataa kiitosta rehellisyydestä

Uutinen sai alkunsa Ruotsin virallisen Twitter-tilin twiitistä, jossa se paljasti lihapullareseptin olevan peräisin Turkista, josta se kulkeutui maahan Ruotsin kuningas Kaarle XII:n mukana.

– Pidetään kiinni faktoista, twiitissä todetaan. 

Tieto on saanut kymmenet tuhannet ihmiset reagoimaan ja yli 7000 kommentoimaan tätä hämmentävää uutista. Samaan aikaan kun lukuisat ihmiset ovat järkyttyneet tiedota, osa ihmisistä on puolestaan kiitellyt naapurimaatamme rehellisyydestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Metro-lehden mukaan monet lihapullaruoat ympäri maailmaa juontavat juurensa juuri turkkilaisista lihapullista.

Turkkilaiset versiot valmistetaan usein lampaan-tai karitsanlihasta, kun taas Ruotsissa lihana käytetään joko nautaa, sikaa tai vasikkaa. Italiassa lihapullat ovat puolestaan isompikokoisia ja ne tarjoillaan tomaattikastikkeen kera, kun taas espanjalaiset versiot syödään usein kylminä tapaksina.

Lähde: Metro

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja